Türkiye'nin yeni gururu: Serbest dalışçı Fatma Uruk

Türkiye'nin yeni gururu: Serbest dalışçı Fatma Uruk

Serbest dalış sporcusu Fatma Uruk, Meksika’da 3 günde boyunca gerçekleştirdiği 3 dünya rekoru denemelerinde de başarı elde etti. Milli dalışçı Uruk, paletsiz değişken ağırlık dalışta 77 metreye ulaşarak rekorunu tazeledi.

Serbest dalışçı Fatma Uruk, rekor deneyişlerinin 3’üncü gününde bir rekora daha imza attı. Uruk, ilk gün gerçekleştirdiği paletsiz değişken ağırlık dalışta 72 metre olan rekorunu 77 metreye çekti. Uruk bu mesafe ile 76 metre ile İtalyan dalışçı Michele Tomasside olan erkekler dünya rekorunu da geride bırakmış oldu.

Rekor deneyişlerinin ilk gününde paletsiz değişken ağırlık dalışta 72 metre derinliğe dalarak rekoru eline geçiren Fatma Uruk, dün ikinci rekor denemesinde çift palet sabit ağırlıkla Rus sporcu Olga Davydovaya ait 65 metre olan rekoru geçmişti. Uruk bugün de ilk gün kırdığı paletsiz değişken ağırlık yarışta derecesini yükseltmek için Meksikadaki çukurda suya girdiği öğrenildi.

72 metre ile kadınlarda kendisinde bulunan rekoru 77 metreye yükselten Fatma Uruk, bu mesafe ile aynı zamanda 76 metre ile İtalyan dalışçı Michele Tomasside olan erkekler rekorunu da kırdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği ve Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlunun her an bilgi aldığı Fatma Uruk, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Çok şükür işlem tamam” ifadesinde bulundu.


Rekorların ardından açıklamalarda bulunan Fatma Uruk şunları ifade etti:

”Meksika’dan herkese merhaba. Bugün 3üncü dünya rekor denememizi de başarılı bir şekilde tamamladım. İlk gün yaptığım paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 72 metreye çıkardığım rekoru bugün 77 metreye çektim. Çünkü amacım 76 metre olan erkekler rekorunu da kırmaktı.  
3 gün arka arkaya dalış yapmak biraz zorlayıcıydı. Fakat hakemler ve doktorları pandemi sürecinde buraya getirmek çok zordu. 1 gün daha fazla kalamayacaklardı. Hava bozuyor, bu riski alamadığımız için böyle sıkışık bir plan yapmak zorunda kaldık. Fakat çok iyiyim. Bütün dalışlarım performansımın zaten çok altındaydı. Çok rahat dalışlar yaptım. Tabii ki çok heyecanlıydım. Yarışmayı seviyorum ve bir şekilde o heyecanı yönettim. Çok büyük destekler gördüm. Bunların da üzerimde oluşturduğu bir heyecan vardı. Bir şekilde bunu hallettik ve dalışlarım başarılı sonuçlandı. Tüm sponsorlarıma, beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle bana başından bu yana cesaret verdiği için Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğluna, buradaki sürecimi kolaylaştırdıkları için Meksika Büyükelçimiz Tahsin Timur Söylemez ve Dış İşleri Bakanlığımıza, bütün destekleri ve anlayışları için çalıştığım kurum ile tüm yöneticilerime teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.