UEFA Trabzonspor hakkında kararını verdi!

UEFA Trabzonspor hakkında kararını verdi!

UEFA, Trabzonspor'un önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edebileceğine dair ilgili yazıyı kulübe gönderdi.

UEFA, Trabzonspor’un gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edebileceğine dair yazıyı bordo-mavili kulübe gönderdi. Bilindiği üzere bordo mavililer Fenerbahçe ile birlikte Finansal Fair Play denetiminde bulunuyordu. UEFA’nın aldığı karar neticesinde Trabzonspor bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilecek.

Spor Toto Süper Lig’i 4. sırada noktalayan Trabzonspor, 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılacak.

Kararla ilgili resmi açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu tüm şartları yerine getirdiklerini ve UEFA’nın da bu konuda ikna edildiğini açıkladı.

İşte Ağaoğlu’nun açıklamaları:

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

UEFA, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmamıza izin veriyor ama bunun bir şartları var. 15 Ekim’e kadar bu şartları yerine getirmek için iznimiz var ama biz bugün itibariyle zaten bu şartları yerine getirmiş durumdayız. Kulübün ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kulübün bütçesi ölçüsünde nokta transferler yapacağız. Yeniden yapılandırmayla alakalı olarak anlaşmanın dışına çıkmak, başkanın sorumlu olduğu yönünde taahhütname imzaladık. Mikel’in haricinde ihtiyacımız olan mevkiler stoper ve forvet hattı. 1 hafta içinde 2 transferimiz daha olacak. Görüşmelerimizin devam ettiği genç oyuncu da var. Transferin %99’unu tamamlamış olacağız. Teknik heyetin vereceği doğrultusunda belki 1 ilave daha söz konusu olabilir.

“AVRUPA ARTIK SIKINTI DEĞİL"

Biz tüm şartları yerine getirdik, Avrupa için bir sıkıntı söz konusu değil. Görüşmelerimizin devam ettiği isimler var. Bu isimler henüz medyada yer almadı. Belki 1 tanesinin ismi yazıldı. Aksi türlü fiyat inanılmaz derecede artıyor. Bunun bedelini de kulüp ödüyor.