Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi kuruldu

Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi kuruldu

Dünyada spor, sağlık ve kişisel gelişim için en etkili metot olarak uygulanmasını amaçlayan Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi (International Yoga Olympic Committee, IYOC) kuruldu.

Tüm yoga severleri bir araya getirmeyi, aralarında koordinasyon ve işbirliği oluşturarak yoganın tüm dünyada spor, sağlık ve kişisel gelişim için en etkili metot olarak uygulanmasını amaçlayan Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi (IYOC) kuruldu.

American Yoga Association Başkanı ve ABD vatandaşı olan Selva Arı Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi’nin ilk başkanı oldu, başkan yardımcısı olarak ise Kerin Bombarde Scwartz seçildi. Üst üste 5. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi, IYOC’un Türkiye temsilcisi oldu. Ayrıca Türkiye Ulusal Yoga Federasyonu Başkanı Şems Uzuneser IYOC’un yönetim kuruluna seçildi.

Yoga, dünyanın her yerinden yaş, cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı olmadan tüm toplumlarda uygulanan en kadim tek spor dalı olarak öne çıkmasın rağmen, uluslararası düzeyde bir çatı altında temsil edilememesinin eksikliklerini yaşıyordu.