Ve Süper Lig'e yükselen iki takım belli oldu...

Ve Süper Lig'e yükselen iki takım belli oldu...

Süper Lig'e yükselen iki takım belli oldu... Adana Demirspor ve Giresunspor, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen takımlar olurken, Samsunspor ise 3. sırada kalarak Play-Off'a katılma hakkı elde edebildi.

TFF 1. Lig 34. haftası büyük bir heyecan sahne olurken, son haftada aynı puana sahip üç takımın maçının ardından Süper Lig’e yükselen takımlar Adana Demirspor ve Giresunspor oldu.

Menemenspor deplasmanından 4-1’lik galibiyetle ayrılan Adana Demirspor, TFF 1. Lig’i zirvede bitirerek 26 yıl sonra yeniden Süper Lig’de mücadele etme şansını elde etti. Tuzlaspor’u 2-1 mağlup eden ve sezonu ikinci sırada tamamlayan Giresunspor ise, 44 yılın ardından yeniden en üst ligde yarışma şansını yakaladı.

Öte yandan Adanaspor’u 2-0 yenen Samsunspor, ilk iki sıradaki Giresunspor ve Adana Demirspor’la aynı puana sahip olmasına rağmen averajla üçüncü sırada kaldı ve Play-Off’a katılma hakkını kazandı. Süper Lig’e yükselmek için Play-Off’ta mücadele edecek olan Samsunspor, yarı finalde Altınordu ile karşılaşacak.