Veloybol medyasında sessizlik sürüyor

Veloybol medyasında sessizlik sürüyor

Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı raporda, voleybolun Mart ayı yıldızlarını belirledi. Raporda geçtiğimiz ayın en popüler voleybol takımları, oyuncuları ve antrenörleri yer aldı.


 
 Koronavirüs salgınından korunma amacı ile ertelenen ligler nedeniyle tüm spor branşları gibi voleybol medyasında da sessizlik hakim sürdü. İşte araştırmanın detayları…

Koronavirüs pandemisinin bütün dünyada en çok etkilediği alanların başında spor gelirken, salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar durduruldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da birçok branşta olduğu gibi voleybol liglerinde müsabakaların durdurulduğunu açıkladı. Müsabakaların ertelenmesi ile voleybol medyasında da haber sayılarında düşüş yaşandığı gözlemlendi.

Fenerbahçe Voleybol Takımlarının testleri negatif çıktı

Koronavirüs’ün Türkiye’ye gelmesiyle birlikte spor camiasında tedirginlik sürerken, Fenerbahçe Spor Kulübü yaptığı açıklama ile kadın ve erkek voleybol takımlarında sporcu, teknik heyet ve personelin koronavirüs testlerinin negatif çıktığını açıkladı. İlk bulguları pozitif çıkan ve sonrasında yapılan ikinci testleri negatif olan sporcular ve teknik heyetten bir çalışanın tedbir amaçlı tıbbi kontrol altına alındığı ve evlerinde istirahat ettikleri de belirtildi. Her ne kadar müsabakalar ertelense de ay boyunca 3 bin 599 habere yansıyan Fenerbahçe Kadın Voleybol takımı, Mart ayının en çok konuşulan voleybol takımı olmayı başardı. Fenerbahçe’yi ise sırası ile 2 bin 217 haber ile Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı ve 2 bin 149 haber ile Galatasaray Kadın Voleybol Takımı takip etti.