Vodafone Arena'da ilk maç çılgınlığı! Bir bilet 60 bin lira, Beşiktaş sise boğuldu

Vodafone Arena'da ilk maç çılgınlığı! Bir bilet 60 bin lira, Beşiktaş sise boğuldu

Beşiktaş-Bursaspor maçı biletleri karaborsaya düştü. Karşılaşma için önceden bilet alan birçok taraftar biletleri internetteki çeşitli siteler üzerinden astronomik fiyatlardan satışa çıkardı. Tek bir bilet için 60 bin TL isteyen karaborsacılar dahi var. Taraftarların coşkusu ise görülmemiş düzeyde. Öğle saatlerinde Beşiktaş Köyiçi'nde toplanan siyah beyazlılar, daha sonra gruplar halinde yürüdükleri Vodafone Arena'yı bayram yerine çevirdi. Taraftarların yaktığı yüzlerce meşale yüzünden Beşiktaş semti ve çev

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena kapılarını bugün Bursaspor maçıyla açıyor. Bu özel güne sadece 41903 kişi tanıklık edecek. Yeni stadın biletleri günler öncesinden tükendi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada '40 bin kişilik stada 500 bin talep var' diyerek ilginin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne sermişti.
Beşiktaş-Bursaspor maçı biletlerine talep bu kadar fazla olunca, durumu fırsata çevirmek isteyen karaborsacılar internet üzerinden bilet satmaya başladı. Bu durum için emniyetin herhangi bir önlem alıp almadığı ise merak konusu. Çünkü tek bir bilet için 60 bin TL isteyen karaborsacılar var.
Yapılan araştırmaya göre karaborsa biletler bir çok internet sitesinden satılıyor. Hem de uçuk fiyatlara. Bilet ilanını internet üzerinden satışa çıkaran şahıslar kendilerine ulaşan taraftarlara istendiği taktirde Pasolig devir yöntemiyle biletleri aktarabileceklerini söylüyorlar. 
ÇARŞI'DA GÖRÜLMEMİŞ COŞKU
Bu arada, Vodafone Arena'nın açılış maçı nedeniyle Beşiktaş ve çevresi olağanüstü görüntülere sahne oldu. Öğle saatlerinden itibaren Beşiktaş Köyiçi'nde toplanan yüzlerce taraftar şarkılar ve marşlar söyledi. 
KIRMIZI HALININ ÜSTÜNDEN MABEDE
Daha sonra gruplar halinde Vodafone Arena'ya giden taraftarlar, kendileri için serilen kırmızı halının üstünden yürüyerek ulaştıkları stadı bayram yerine çevirdi. Sık sık tezahürat yapan taraftarların yaktığı meşaleler sebebiyle stat çevresinde yoğun bir duman oluştu. Güvenlik nedeniyle Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe'ye inen ve Beşiktaş'a devam eden yol, trafiğe kapatıldı.
POLİS MÜDAHALEDE BULUNDU
Vodafone Arena'nın açılış maçı öncesinde stad çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Stada giriş istikametindeki yollarda çift aşamalı güvenlik bariyeri konuldu. Stada yaklaşan herkes detaylı aramadan geçirildi. Vodafone Arena etrafında polis müdahalesi sürerken taraftarın sloganlar attığı görülüyor. Polis tomalarla ve biber gazıyla taraftara saldırıyor. Polisin taraftarlara gazlı müdahalede bulunmasıyla taraftarlarda ellerindeki şişe atarak karşılık verdi.
Müdahalenin sebebi henüz bilinmiyor.