Xavi, Barcelona'nın başına geçmek üzere

Xavi, Barcelona'nın başına geçmek üzere

Xavi'nin çalıştırdığı Al Sadd'ın Sportif Direktörü Al Balushi, Xavi Hernandez'in Barcelona ile görüşme halinde olduğunu açıkladı.​​​​​​​

Al Sadd sportif direktörü katıldığı bir programda Xavi'nin Barcelona ile görüştüğünü açıklarken; "Şu anda Barcelona ile Xavi arasındaki görüşmeler sürüyor. Nereye giderse gitsin ona başarılar dileyeceğiz." dedi.

La Liga'da oynadığı son dört maçında üç beraberlik alan Barcelona'da teknik direktör Ernesto Valverde, İspanya Süper Kupası yarı finalinde Atletico Madrid karşısında alınan yenilgiden sonra eleştirilerin odağı haline gelmişti.

Kariyerinin büyük bölümünü altyapısından yetiştiği Barcelona'da geçiren Xavi, 2015 yılında bedelsiz olarak Al Sadd'ın yolunu tutmuş ve 2019 yazında futbolu bırakmasının ardından Katar ekibinde teknik direktörlüğe başlamıştı.

"Hayalim Barcelona'yı çalıştırmak"

Konuyla ilgili konuşan Xavi, 'Kalbimde Barcelona'nın olduğunu herkes biliyor. Barcelona'yı çalıştırmak hayallerimden biri. Bunu saklayamam. Ama şu anda Al Sadd'a odaklandım" diye konuştu.

Barcelona Sportif Direktörü Eric Abidal'in arkadaşı olduğunu ve kendisiyle birçok kez görüştüğünü söyleyen Xavi, "Daha fazlasını söylemem doğru olmaz. Barcelona'ya, Valverde'ye ve kulübüme saygı duyuyorum. Evet benimle görüşmek için buradalardı. Ayrıca Ousmane Dembele'yi de kontrole gelmişlerdi. Birçok konu hakkında fikir alışverişi yaptık. Şu anda Al Sadd'da görevimin başındayım. Bu takımı çalıştırdığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.