Zirveye yakışan maç: Sivasspor-Galatasaray

Zirveye yakışan maç: Sivasspor-Galatasaray

Süper Lig’de 25. haftanın en önemli mücadelesinde Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

Şampiyonluk yarışı içerisinde olan ve maça 48’er puanla çıkan iki ekibin karşılaşması müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Yeni 4 Eylül Stadında oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi Sivasspor, Hakan Arslan’ın 7. dakikadaki golüyle öne geçmeyi başardı. Gole hızlıca reaksiyon veren oynadığı futbolla göz dolduran Galatasaray 14. dakikada Falcao’nun golüyle eşitliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından baskılı oyununu sürdüren sarı kırmızılı ekip, 37. dakikada bu kez Feghouli ile golü buldu ve ilk yarıyı 2-1 önde kapatmayı başladı.

54. dakikada Fernando, Seri'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. 58. dakikada topun başına geçen Emre Kılınç'ın penaltısını Muslera çıkarsa da, 25 yaşındaki oyuncu dönen topu tamamlayıp skoru 2-2'ye getirmeyi başardı. Kalan sürede başka gol olmadı ve taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından iki takım da puanını 49'a yükseltmiş oldu.

HER PUAN ÖNEMLİ’

Karşılaşmanın ardından konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Son düzlüğe girdiğiniz bir atmosferde bir puanın da yarım puanın da üç puanın da çok büyük önemi var. Hele hele bizim gibi 10 puan gerilerden gelen bir takım için her puanın kıymetini bilmek lazım. Bugün bu 2 puanın da kıymetini bilmemiz gerekirdi. Dolayısıyla önemli kelimesi bundan sonraki her maç için kullanılacak. Artık her maç, her puan, her şey önemli. Telafi ederiz, etmememiz için bir sebep yok." açıklamasını yaptı.

2 puanı kayıp olarak gördüklerini vurgulayan Terim, ‘‘ilk yarıya 1-4, 1-5 girmemiz lazımdı. Oyun kalitesi, performansımız, ortaya koyduğumuz futbol ve girdiğimiz pozisyonlar bana göre özellikle ilk yarı için bir parantez açmalı, herkes parantez açmalı bu oyuna. "Sivasspor evinde, her yerde güçlü, sezon başından beri çok iyi götüren bir takım. Açıkçası ilk yarının sonuna 2 farkla girseydik ikinci yarı bambaşka oyun oynanacaktı. Buna rağmen yine kazanabilirdik. Oyuncularımın ortaya koyduğu karakterden çok memnunum. İsteklerinden, oyun disiplinlerinden, oyun düşüncemize uymalarından, performanslarından memnunum. Hakikaten 2 puan kaybettik, yazık oldu denebilir. Birçok şeyi güzel yaptık ama sonucu hak etmedik. Bazen 2 puan kayıplar bir puan kazançlar belki çok daha... Rabb'imin bir bildiği var herhalde." dedi.

BASİT GOLLER YEDİK’

"Maça istediğimiz şekilde başladık ama ne kadar bağırıp çağırdıysam da takım geriye çekildi," şeklinde konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Ryan Donk'u ileri çıkarmamamız gerekiyordu. Sofiane Feghouli de çok devreye girdi. İkinci yarı yine iyi başladık. Yediğimiz gollere üzüldüm. Yemememiz gerekirdi. Yine de mücadeleden hiç kopmadık. Maçın hakkı beraberlikti" dedi.

Kaçırdıkları pozisyonların da altını çizen tecrübeli teknik direktör, "Fazla hamle yapacak oyuncumuz yok.tu Üç oyuncu değişikliği de faydalı oldu. Galatasaray, Adem Büyük ve Emre Akbaba'yı oyuna alarak risk aldı. Karşılık vermek zorundaydık. Kapanamazdık. İyi de pozisyonlar bulduk sonlarda, atabilirdik ama olmadı" ifadelerini kullandı.