Ağıralioğlu: İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın

Ağıralioğlu: İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı’nın milletin hüznünü paylaşmak yerine mesuliyetsiz konuşmalar yaptığını üzülerek dinlediklerini belirtti.

Ağıralioğlu açıklamasında, “Bugün Cumhurbaşkanımızın yüzümüze iyi gelir diye beklediğimiz vakur konuşması yerine, konut satışından bira şişelerine, turist sayısından araba satışına kadar mesuliyetsiz bir konuşmasına şahit olduk. 83 milyon yaralıyız, başımıza baş seçtiğimiz birinin bizimle siyasi başarılarının mutluluğunu paylaşmamasını anlayabiliriz, ama başımıza baş seçtiğimiz birinin hüznümüzü paylaşmamasını anlayamayız” dedi.

‘BUGÜN DEVLET ADAMLIĞI ÖLMÜŞTÜR’

Ağıralioğlu şöyle devam etti:

“Şehitler ölmez. Çünkü onlar Allah katında rızıklanıyorlardır. Boynumuz Allah'ın hükmüne kıldan incedir ama bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında görülmüştür ki; şehitler ölmez ama devletin dili ölmüştür. Şehitler ölmemiştir ama devlet adamlığı ölmüştür; nezaket ölmüştür; vefa ölmüştür; izan duygusu ölmüştür; merhamet ölmüştür.”

İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN

Ağıralioğlu, “Devletin vazifesi yaşatma iradesi ile ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ idealini dilinde mücevher, müjdeleyici bir siyasi iradeye dönüştürme siyasetidir. Ferasetsizliğin bedelini ordusunu cepheye sürerek toparlamak zorunda kaldığımız süreç içerisinde hiç değilse; ordumuzun ödediği bedele hürmetini kaybetmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanı’nı mahcubiyetle izledik. Onlara milletimiz adına merhametli bir kalp diliyoruz” temennisinde bulundu.

MERHAMET YOKLUĞUNU DERT EDİYORUZ

Konuşmasının ardından Yavuz Ağıralioğlu, soru soran gazetecilere şöyle dedi: “Bugün siyasi mülahazalarla hükümetin eleştirme günü değil bugün hükümetin kalpsizliğine onları hatırlatma günü. Bugün devletin başındakilere hizmetine talip oldukları milletin hüznünün olduğunu hatırlatmak günü. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim 36 şehidimiz var. Bugün siyaset konuşma günü değil, bugün memleketin milletin evlatlarının veda günü. O vedaya nezaret edecek bir merhametin yokluğunu dert ediyoruz” yanıtını verdi.