CHP'li Kaya sordu: Kınık'ın oğlu gazi mi?

CHP'li Kaya sordu: Kınık'ın oğlu gazi mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya bir basın duyurusu ile, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdiğini açıkladı.

Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Değerli Basın Emekçileri,

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, son olarak da katıldığı bir televizyon programında "FETÖ'cü müsünüz?" sorusuna yanıt verirken, “…Ailemin tamamını Atatürk Havalimanı'na çağırdım, oğlum Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerken yaralandı, gazi oldu" açıklamasını yapmıştır.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın açıklamasının ardından, oğlu Furkan Kınık’ın gazi olmadığına ilişkin haberler gündeme gelmiştir. Konunun kamuoyunda tartışılması ve hassasiyeti nedeniyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdim.

Sorun önergesinde şu dört soruyu sordum:

Furkan Kınık 15 Temmuz gazisi midir?

Furkan Kınık’a gazilik maaşı başlanmış mıdır?

Furkan Kınık’a gazilik unvanı verilmişse, neden verilmiştir?

Furkan Kınık “gazi” değilse, babası tarafından kamuoyuna gazi olduğunun açıklanması suç değil midir? Bu konuda bir inceleme başlatılmış mıdır?

Konuya ilişkin yaptığım basın açıklaması ve soru önergesini ekte bilgilerinize sunar iyi alışmalar dilerim.

Saygılarımla