CHP Milletvekili Emecan: ‘Tarihe geçtiniz’

CHP Milletvekili Emecan: ‘Tarihe geçtiniz’

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Borçlanma Genel Müdürlüğü kurulduğunu ve bu nedenle iktidarın tarihe geçtiğini kaydetti.

Derinleşen bir ekonomik krizin içerisinde olduğumuzu, 2020 bütçesinin gelecekte ağır vergi yükleri, yüksek borç, faiz ödemeleri ve büyüyen bütçe açıkları ile anılacak bir bütçe olacağını ifade eden Emecan, “Bu bütçe, aynı zamanda iktidara sırtını dayamış, beş on firmanın alacaklarına adanmış bir bütçedir” dedi.

Hazinenin iç ve dış borç ana para ile faizine 2018’de yaklaşık 176 milyar TL, 2019’da 220 milyar TL ve 2020 yılında da %60’lık artışla 352 milyar TL ödeneceğini hatırlatan İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN, “Bütçe görüşmelerinde iktidar sürekli düşman ülkelerin finansman saldırılarından bahsediyor, ülkeyi karınca gibi değil Ağustos böceği gibi yönetirseniz, Üretime değil, borçlanmaya dayalı bir ekonomi yönetirseniz, istihdam sağlamazsanız, adamlar gelir size her türlü saldırır. Bunun sonucunda ağlamak işe yaramaz” dedi.

Konuşmasında insanların açlık sınırının altında yaşadığına da değinen EMECAN, “Emekliler bile iş arıyorlar ve tekrar iş hayatına dönmek zorunda bırakılıyorlar. Bu bütçe, bu ülkenin sorununu çözecek bir bütçe değil” dedi.

YURT HABER