CHP’den Şahin'e tepki: 'RTÜK TBMM iradesini gasp edemez'

CHP’den Şahin'e tepki: 'RTÜK TBMM iradesini gasp edemez'

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2020 Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile RTÜK’ün aralarında bulunduğu çok sayıda kurumun bütçesi görüşüldü.

CHP Milletvekilleri görüşmelerin başında “RTÜK TBMM iradesini gasp edemez, RTÜK Başkanı kendi başkanlığını düşürsün” yazılı dövizler açtılar. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in sunum yaptığı sırada da CHP milletvekilleri Şahin’in istifa etmesi gerektiğini ifade ederek, sunum yapmasına tepki gösterdiler.

CHP’li vekiller, “TBMM’nin seçtiği birisini alamazsınız”, “Üç yerden maaş alıyor”, “Milletin iradesine saygısızlık yapan birisi burada konuşamaz”, “Atatürk’e hakaret edenleri danışman yaptın” diye bağırdılar. Eski RTÜK üyelerinden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bu adam kurumunda kendisine ‘Küçük reis’ denmesini istiyormuş. Meclis iradesinin üzerinde bir karar almaya çalışan bu adamın burada işi yok. Kendisi gitmedikçe bugün burada çalışma olmaz” dedi. Tartışmaların büyümesi üzerine komisyona ara verildi. Tartışma verilen arada da devam etti.

RTÜK Başkanı Şahin’in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğini gündeme getirerek görevden ayrılmış sayılması gerektiğini savunan RTÜK Üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliği düşürülmüştü. Bildirici RTÜK üyelerinin oy çokluğu ile alınan kararı mahkemeye taşımıştı.