CHP’li Özkan’dan TRT tepkisi: “Böyle bir şey yapılamaz, yapılırsa çürümüş demektir”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TRT’nin iktidar merkezli yayın politikasını eleştirerek “TRT hepimizin kurumuysa, bir vicdani doğruluk arıyorsak böyle bir yayını kabul edemeyiz. Böyle bir şey yapılamaz; yapılırsa orası çürümüş demektir” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TRT’nin iktidar merkezli yayın politikasını eleştirerek “TRT hepimizin kurumuysa, bir vicdani doğruluk arıyorsak böyle bir yayını kabul edemeyiz. Böyle bir şey yapılamaz; yapılırsa orası çürümüş demektir” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda TRT ve RTÜK uygulamalarını değerlendirdi. TRT’nin muhalefet partilerini hedef alan yayınlarına ilişkin Özkan, “’Cumhuriyet Halk Partisi’nin yalanları’ diye yayın yapıyor, film yayınlıyor, YouTube sitesine girin hâlen orada duruyor; TRT yapıyor bunu, sosyal medyasında bunu yaygınlaştırıyor. Diğer AK Partili arkadaşlarımıza da soruyorum, MHP'ye, HDP'ye, İYİ Parti'ye ve burada bulunan bağımsız arkadaşlarımıza da soruyorum. TRT hepimizin kurumuysa, bir vicdani doğruluk arıyorsak böyle bir yayını kabul edemeyiz arkadaşlar; CHP iktidarında da kabul edemeyiz, böyle bir şey yapılamaz; yapılırsa orası çürümüş demektir” diye konuştu.

“TRT İLE İLGİLİ ATATÜRK’E HAKARET KONUSUNDA 2 BİN ŞİKAYET VAR, RTÜK'TE TEK RAPOR YOK”

Özkan, TRT’yi RTÜK’ün denetlemesi gerektiğini belirterek “RTÜK, TRT hakkında denetim faaliyetini yerine getirebiliyor mu, bir tek rapor düzenlenmiş mi? Hayır. RTÜK'te düzenlenmiş bir tek rapor yok” dedi.

Özkan, “RTÜK'e; Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine, kahramanlarımıza, Cumhuriyeti, bu ulusu bize bahşedenlere hakaret konusunda, TRT Çocuk dâhil olmak üzere vatandaştan gelen şikâyet sayısı 2 binden fazla. RTÜK bir tek dosya düzenleyebilmiş değil” diye konuştu.

“TRT-RTÜK ÇATIŞMASI HABERİ ENGELLEDİ”

RTÜK seçimlerinin de TRT’de haber olmamasını eleştiren Özkan, “RTÜK seçimi yapıldı. RTÜK seçimi bütün medyada haber oldu, haber olmadığı tek yer var. Neresi orası biliyor musunuz? TRT. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile TRT Genel Müdürü İbrahim Eren arasındaki çatışmadan dolayı, bir kamu yayıncılığı yapan, haber, bilgi vermesi gereken TRT RTÜK'ü görmedi. Biriniz eleştirdiniz mi? ‘Niye yapıyorsun kardeşim, babanın çiftliği mi? Bu halk RTÜK'te seçim olduğunu TRT'den öğrenemez mi? Niye vermiyorsun bu yayını?’ dediniz mi? Denilemiyor” dedi.

“ULUSUN GELECEĞİNİ NASIL KURTARACAĞIZ”

Özkan, “TRT Genel Müdürü’nü görevden alacaksınız. Yasasına göre görevden almanın bir tek yolu var; TRT Kanunu ‘Tarafsızlığını kaybettiği gün düşer’ diyor. Peki, kim düşürecek? RTÜK düşürecek. RTÜK yapar mı böyle bir şey? Yapmaz. Peki, RTÜK yapmazsa vicdanlar kanamaya devam etmez mi? Eder. Peki, bugün bize iyi gelen, yarın size iyi gelmezse; bugün size iyi gelen, yarın bize iyi gelmezse; bu düzen böyle devam ederse bu ulusun geleceğini nasıl kurtaracağız arkadaşlar” dedi.

“HAKAN ŞÜKÜR'E PARA VERENLERE İŞLEM YOK"

Özkan, "Peki, Hakan Şükür, FETÖ'cü; Hakan Şükür'le ilgili iddianame var, Hakan Şükür'le ilgili ana iddianamede bölüm var, TRT'den aldığı para da eleştiriliyor ve orada da 'Bu suç vardır, kayrılmıştır.' diyor. Peki, diyor da, Hakan Şükür suçlu da parayı verenler, ona tahsis edenler, kamu olanağını ona gönderenler? Herhangi bir işlem yok" dedi.