Gürer: Genç işsizlik sorunu mesleki eğitimle önlenebilir

Gürer: Genç işsizlik sorunu mesleki eğitimle önlenebilir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde üniversite mezunu iki milyona yakın işsiz bulunduğunu ve genç işsizliğinin giderek arttığını anımsattı.

Resmi verilere göre her 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu, genç işsizlerin 4’te 1’ini de üniversite mezunlarının oluşturduğunu kaydeden Gürer, AKP döneminde genç işsizlik oranlarının adeta tavan yaptığını vurguladı.

Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında işsizlik sorununun geldiğine dikkat çeken Gürer, gençlerin işsizlik oranındaki artışın da kaygı verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

MESLEKİ EĞİTİM ŞART

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik sorununun çözümü için gençlerin mutlaka mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesinin istihdam sorununun çözümünde önemli bir pay sahibi olabileceğini anlatan CHP Milletvekili Gürer, aynı zamanda ara eleman ihtiyacının da bu şekilde karşılanabileceğini belirtti.

ÇIRAKLIK VE STAJYERLİK EMEKLİLİKTE ESAS ALINMALI

CHP Milletvekili Gürer, mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesiyle birlikte çıkar ve stajyerlerin de işe başladıkları günün emeklilikte esas alınarak yaşlılık sigortasına dahil edilmesinin, genç işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayabileceğine vurgu yaptı.

KANUN TEKLİFİMİZ KABUL GÖRMELİ

Gürer, çırak ve stajyerlerin işe başladıkları günün sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi ve emeklilikte esas alınması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi sunduklarını, bu kanun teklifinin ele alınıp yasallaşmasını istedi. Gürer, çırak ve stajyerlerin işe başladığı gün yaşlılık sigortasına dahil edilmesinin ara eleman sorununun çözülmesi ve mesleki eğitime yönelişi artırıcı etki sağlayacağını da ifade etti.