Hükümet Rusya ile ilişkileri gözden geçirsin

Hükümet Rusya ile ilişkileri gözden geçirsin

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Türk milletinin sabrını sınamaya çalışanlar ağır bedeller ödemiştir. Bundan sonra da ödemeye devam edecektir. Esad katildir, suçludur. Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir” dedi.

TÜRKİYE'NİN YAŞADIĞI AFETLER

2020 yılında felaketlerin adeta otomatiğe bağlamış olarak Türkiye’yi etkisi altına aldığını belirten Bahçeli, “Türk milleti felaketlere teslim olmamıştır. Direne direne bugünlere gelmiştir. Allah’ın izniyle kötü günler geçecektir. Karamsarlık iman dolu gönüllere yakışmayacaktır” şeklinde konuştu.

DEVLET AYNIDIR, FITRAT AYNIDIR

Özellikle 1999 Gölcük depremi ile Elazığ depremini karşılaştırıp siyasi fırsatçılık yapan küçük ve güdük bir azınlık vurgusu yapan Bahçeli, “Devlet aynıdır, fıtrat ayındır, duruş aynıdır. 1999 Marmara depremi ile 2020 Elazığ depremini teraziye koyup tartıya çıkarmak ayıp, ahlaksızlık değil midir? Depremin küçüğü büyüğü olabilir, ama acının azı çoğu olmaz” dedi.

İDLİB SALDIRILARI

İdlib’te verilen şehitlerimize de değinen Bahçeli şunları söyledi: “Havaalanı inşaatında çalışan askerlerimize cani Esad güçleri canice saldırmıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de yüreğimizdeki ateş katil Esad defolup gidene kadar soğumayacaktır. Türk milletinin sabrını sınamaya çalışanlar ağır bedeller ödemiştir. Bundan sonra da ödemeye devam edecektir. Esad katildir, suçludur. Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir.”

“Şehitlerimizin vebali buna ortam açan Rusya'nın omuzlarındadır. Bu gerçekle yüzleşmek şarttır. Siyasi ve diplomatik temaslar aldatmadır. Esad tahtından indirilmeden Türkiye'ye huzur gelmeyecektir. Şam'a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yer ve yeksan etmelidir. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad.”

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’nün siyasi ayağı kim’ tartışmasına da değinen MHP lideri şunları söyledi: “FETÖ'nün siyasi ayağına gündeme getiren hep biz olduk. Dedik ki 15 Temmuz başarılı olsaydı, Yurtta Sulh Konseyi'nin siyasi ayağı kim olacaktı? Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar kimler olacaktı? Kılıçdaroğlu görev alacak mıydı? Bizim çaycıyla, çorbacıyla işimiz yoktur. Bunları konuşanlar oyun içindedir. FETÖ'nün Cumhurbaşkanı, Başbakanı kimlerdir?

Sayın İlker Başbuğ bir televizyonda yaptığı açıklamalarla malum iddialarda bulunmuştur. MHP 2009'da ne söylemişse bugün de arkasındadır.”