İYİ Parti korona izleme komitesi kurdu

İYİ Parti korona izleme komitesi kurdu

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını hakkında Parti olarak aldıkları tedbirleri anlattı.

Ağıralioğlu Partisinin başkanlık divanı toplantısında alınan karları şöyle sıraladı:

“Kongrelerimizi 15 gün erteledik, 15 gün sonra sağlık şartlarındaki duruma göre tekrar değerlendirme kararı aldı divanımız. Genel Başkanımızın tavsiyeleriyle bir izleme komitesi kurduk, izleme komitemizde Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcımız Şenol Sunat, Ankara Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Milletvekilimiz Profesör Dr. Sinan Sözen, İstanbul Milletvekilimiz Profesör Dr. Ahat Andican korona izleme komitesi olarak çalışacaklar. Sürece tekliflerimizle katkı sağlayacağız, doğru hamlelerin tüm Türkiye sathında uygulanması için elimizden gelen her türlü şeyi yapacağız.”

TETKİK SAYISI VE SONUÇ ALMA HIZI YETERLİ DEĞİL

Ağıralioğlu, virüsün bulaşma sürecinde en son ülkelerden biri olduğumuzu ama bunu bir avantaja dönüştürebilmek kursunda yeteri kadar doğru hamilelerin yapılmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanımızın kişisel iyi niyetine rağmen süreci yönetebilme kapasitesinin ne kadar olduğunu görebilmemiz için bir 15 gün evde geçirmemiz lazım. Bu 15 günlük tecrit bana hastalık ya da virüs bulaşmasın bencilliği değil, başkasına bulaştırmayalım sorumluluğudur. Bu 15 günlük süreçte devletin bu anlamda alacağı kararlara milletin hassasiyetle uyması gerekmektedir.”

KİT İHTİYACI ACİLEN KARŞILANMALI

Ağıralioğlu konuşmasının devamında Güney Kore’nin koronavirüs ile mücadelede iyi bir performans sergilediğini ve bizim de aynı şekilde tetkiklerde kullanılmak üzere acil bir şekilde kit ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak, “Oldukça fazla sayıda ve hızlı sonuç verecek kitlere ihtiyacımız var. 15 dakikada sonuç verenler var bunlarında hızla tedarik edilmesi lazım” dedi.

TURİZM BÖLGESİ ÜST HALİNE GETİRİLEBİLİR

İYİ Parti olarak oluşturulacak karantina bölgeleri için önerilerini belirten Ağıralioğlu, “Turizm bölgelerimizde yatak kapasitemiz çok fazla çok rahatlıkla devlet inisiyatif alıp henüz turizm sezon açılmadığı için bir bölgeyi bu anlamda tehdit ve rehabilitasyon üssü haline getirebilir, bir pilot uygulama yapabilir” dedi.

“Evde Kalın” kampanyasının sosyal hayatı da etkileyecek çok ağır birtakım bedelleri olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, “Sağlık bakanlığımızın bize vermiş olduğu 14 madde üzerinden uyulması gereken “Evde kalın” kampanyasının şekil şartları itibariyle insanların evde kalmalarını temin edecek, teşvik edecek ekonomik şartların da oluşturulması gerekiyor” dedi.

TAŞIYICI VE HASTA KAYIT SİSTEMİ OLUŞTURULMALI

Umre'den dönen vatandaşların 15 gün karantinada kalabilme şartlarını düşünen devletin yurt dışından gelenleri de bu şartlarda değerlendirme mecburiyeti olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, “Yani Umreden gelenleri yurtlara yerleştirenlerin aynı zamanda yurtdışından gelen yolcuların da bu şartlarda tecrit edilebilecek ortamlarının oluşturulması gerekmektedir. Dolayısıyla bunların da taşıyıcı olabilme ihtimali çok yüksektir” dedi.

Aynı zamanda ülkemizde yaşayan yaklaşık 20 bin Çinli vatandaşın durumuna dikkat çeken Ağıralioğlu, “Bizde çalışan Çinli vatandaşların seyahatleri ile ilgili bir bilgi var mı yok mu? Gidip gelişler kontrol altına alabildi mi? Onu bilmiyoruz bunlara da bakılması lazım” dedi.