Memnun musun, Erdoğan?

Memnun musun, Erdoğan?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gelen şehit haberlerine dikkat çekerek “memnun musun Erdoğan?” dedi.

“Ortadoğu coğrafyasında oynanan, çirkin bir satrancın yeni hamleleri, 8 kahramanımızı daha aramızdan kopardı” şeklinde konuşan Akşener, Türkiye’nin Ukrayna’ya 200 milyon Dolar askeri yardım yapacağının açıklanmasından hemen sonra Suriye’den gelen şehit haberleri ile bağlantı kurarak, “Gelişmelerden memnun musun Sayın Erdoğan? “Dostum” siyasetinle bizi soktuğun bataklıktan memnun musun? Dış politikada aklı bırakıp, egonla iş götürünce olanlardan memnun musun?” şeklinde konuştu.

Devlet yönetiminin duygular yerine milli çıkarları koyan bir akılcılığı gerektirdiğine vurgu yapan İYİ Parti lideri, Erdoğan’a şöyle seslendi:

“Şimdi sana ve hükümetine düşen görev açık ve nettir; Gök kubbeyi, Mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın. Devlet aklı ile ve bir kez olsun iç politika hesapları yapmadan hareket edip, Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin gücünü gösterin. “O ne der, bu ne yapar?” demeyin. İçeride aslan, dışarıda kedi olmaktan artık vazgeçin. Bir an önce ve tereddütsüz gerekeni yapın.”

DEPREM PARALARI NEREDE?

Türk milletinin yaşadığı tüm acılara, sıkıntılara rağmen, ülkesine, devletine inancından zerre taviz vermediğine dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı, deprem paralarının nereye harcandığı sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da, bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok” diye cevap vermesini de eleştirdi.

Elazığ’da incelenen 14 bin binadan 1800’ü için yıkım kararı çıktığını ve toplam 78 bin binanın inceleneceğini belirten Akşener, şöyle dedi:

“Devleti yönetenler, milyarlarca liranın nereye gittiği sorulduğunda, vatandaşına atarlanmaz, oturur, kuruşu kuruşuna hesabını verir” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti: “Yönettiğiniz yer babanızın çiftliği değil, milletin devleti, milletin hazinesi. Bugün vermeseniz bile, yarın mecburen hesabını vereceksiniz.”

KIZILAY’A NE OLDU?

Ecdat yadigarı, kötü gün dostu, iyiliklerin sembolü Türk Kızılayı, Ak Parti’nin elinde “NAYLON BAĞIŞ” kurumuna dönüştüğünü ileri süren Meral Akşener, 2017 kuruyla 30 milyon TL vergiden kaçırılan paranın milletin parası olduğunu vurguladı.

Yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele, yasaklarla mücadele diyen Ak Parti’nin 18 yılın sonunda bu 3 Y’nin kendisine dönüştüğünü ifade eden Akşener, “Ak Parti’nin yazdığı bu trajik hikayenin artık sonuna geldik” dedi.

AK PARTİ YİNE TOPLUMU BÖLÜYOR

Bugünkü iktidarın toplumu 18 yıl önceki gibi, ‘dindarlar, sekülerler’ diye ikiye ayırmaya kalkıştığına dikkat çeken İYİ Parti Lideri, şöyle dedi:

“Evet doğrudur, toplum ikiye ayrılıyor… Ama onların bize dayattığı gibi değil; Bir tarafta, helal ekmek peşinde koşan milyonlarca vatandaşımız, diğer tarafta rant peşinde koşanlar olarak ikiye ayrılıyor. Bir tarafta, iş bulamayan milyonlarca gencimiz, diğer tarafta lüks içinde yaşayan ajansçı iktidar gençleri olarak ikiye ayrılıyor. Bir tarafta, açlık sınırına mahkum milyonlarca emeklimiz, diğer tarafta vakıfları sayesinde para içinde yüzenler olarak ikiye ayrılıyor.”

‘YAKARSA DÜNYAYI GARİPLER YAKAR’

“Yine Müslüm babanın sözleri düşüyor aklıma. Bu zamlarla, doğalgazı ancak zenginler yakar ama, dünyayı da yaksa yaksa garipler yakar” diyen Meral Akşener, sözlerini “Türkiye’de mücadele, halk ekmek kuyruklarında ömür tüketenlerle, rant peşinde büyükşehirleri yağmalayan bir avuç iktidar zengini arasında. Gerisi yalan, dolan” şeklinde sürdürdü.

İşsiz sayısının 7 milyona dayandığına dikkat çeken Akşener, müteahhit düzeninin, ranta dayalı büyüme modelinin kaçınılmaz bir sonucunun işsizlik olduğunu belirtti. İşisizliği aşabilmenin tek yolunun tüm politikalarının merkezine kalkınmayı koymak olduğunu vurgulayan Meral Akşener, KOBİ’lerin yarısında teknoloji seviyesini bir basamak artırarak 4 buçuk 5 milyon civarında istihdam artışı sağlanabileceğine dikkat çekti.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden vakit kaybetmeden iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı, “Türkiye’nin çıkış yolu budur” dedi.

YURT HABER