Türkiye, karanlık bir sürece doğru sürükleniyor!

Türkiye, karanlık bir sürece doğru sürükleniyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerinin hızla tüketildiği, karanlık bir sürece doğru sürüklendiğini söyledi.

Haftalık gündem değerlendirmesinde Türkiye’nin son dönemde karşı karşıya kaldığı olaylara değinen Toprak şunları söyledi:

“CHP’li Yalova Belediyesi’nde yolsuzluğu ortaya çıkartan, faillerini eliyle yargıya teslim eden Başkanın bu tavrına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından idari kararla görevden alınması bu örneklerden birisiydi.

HDP’li Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir belediyeleri ve diğer il-ilçe belediyelerinde seçilmiş başkanları görevden aldıktan sonra belediye meclisindeki HDP çoğunluğunun yeni başkanvekilini seçmesine izin vermeyen iktidar, Vali ve kaymakamları kayyum olarak atama yoluna gitmişti.

Yalova’da ise sözde demokratik usulleri uygulamak gerekçesiyle belediye meclisindeki AK Parti-MHP çoğunluğuyla AK Partili üyeyi başkanvekili seçme zeminini hazırlayarak siyasi darbe gerçekleştirdi.

İktidarın anayasa, yasa, kural tanımazlığının zirveye doğru, tırmandığını gösteren Yalova Belediyesi örneğinde yargıyı kendi iradesine tabi kılan iktidar, aynı şekilde medya muhalefetini de yargı üzerinden baskı altına alarak susturma planının somut örneklerini üç günde 5 gazeteciyi birden tutuklatarak gösterdi.

Cumhurbaşkanının bizzat kendi ifadesiyle İzmir’de otoyol açılışı için düzenlediği mitingdeki konuşmasında dile getirdiği “Libya’da da birkaç tane şehidimiz var” sözlerinin fikri takibini yapan ve şehitlerin MİT mensubu olduğunu ortaya çıkartan medya kuruluşları ve gazeteciler gözaltına alınarak tutuklandı.

Türkiye’nin gazeteci tutuklular açısından kapalı cezaevine dönüştüğü, medya özgürlüğü ve sansür kriterleri açısından dünyada Çin ile birlikte en kötü sicile sahip ülkeler arasına girdiği yönündeki raporlara tepki gösteren “onlar gazeteci değil, terörist” diyerek karşı çıkan iktidar, üç günde mesleklerinde onlarca yıllık kıdeme sahip gazetecileri tutuklatarak kendi kendisini tekzip etti.

Artık emekli olma sürecindeki Yargıtay Başkanı bile yargıya güvenin ve yargı bağımsızlığının en ağır hasarlı dönemini yaşadığını, yargıya güvenin olmadığı bir yerde adaletin olamayacağını itiraf etti.

Türkiye demokrasisini, hukuk devletini yok edenleri tarih yazacaktır ve affetmeyecektir. Yargı Reformu adı altında yapılan düzenlemelerin göz boyamaktan ibaret olduğu, son yargı kararlarıyla tescil edildi.”