'Türkiye yönetilemiyor'

'Türkiye yönetilemiyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin basına kapalı grup toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin yönetilemediğini söyledi. Cumhurbaşkanı’nın devlet adamlığı sorumluluğu ile davranmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu durum beni gerçekten çok yaralıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit cenazeleri kaldırılmadan kendisiyle siyasi polemiğe girmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi. Daha şehitlerimiz toprağa verilmeden Erdoğan'ın konuşması beni derinden yaralandı. Daha cenazeler toprağa verilmeden bu nedir? Şehitlerimiz var. Önce, memlekete başsağlığı dileyelim.”

BU NEYİN KAHKAHASI?

Erdoğan'ın, Trump'la yaptığı Suriye hakkındaki konuşmasının son bölümünü gülerek anlatmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Daha şehitlerimizin cenazeleri yerde, kalkmamış. Bu nasıl bir konuşma? Bu neyin kahkahasıdır? Biz nasıl kabul edeceğiz bunu? ” dedi.

Erdoğan'ın gülmesi sonrasında AK Parti'li vekiller ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM eski başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da o sözlere gülerek alkışlamıştı.

ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALACAK

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında ‘şehitler tepesi boş kalmayacak’ şeklinde konuşmasını da eleştiren CHP Lideri, “Bizim iktidarımızda, söz veriyorum, şehitler tepesi boş kalacak. Tek bir askerimizin dahi tırnağına zarar gelmemesi için çalışacağız” dedi.

TUZUN KOKTUĞU YERDE NE SÖYLENİR?

Gazetecilerin soru sormamasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Bütün vatandaşlarımıza şunu söylemek isterim. Başımız sağolsun. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemiyoruz. Tuzun koktuğu yerde ne söylenir” diyerek sözlerini tamamladı.