Videoyu yerleştir videoplayback Otomatik oynat ON OFF

17 yıl oldu! İşte YouTube’a yüklenen ilk video

YouTube'a yüklenen ilk video olan “Me at the Zoo“ başlıklı videonun üzerinden tam 17 yıl geçti.

Shiftdelete'in haberine göre YouTube'a yüklenen ilk video olan “Me at the Zoo“ başlıklı videonun üzerinden tam 17 yıl geçti.  Hayvanat bahçesinde çekilen video 19 saniyelik ve bugüne kıyasla normal olarak son derece düşük çözünürlüğe sahip.

24 Nisan 2005’te yani bundan 17 önce Youtube’a ilk video yüklendi. YouTube’un kurucu ortağı Jawed Karim’in san Diego hayvanat bahçesinde çekilen videosu ilk video olarak kayda geçti. Me at the zoo başlıklı videoda filler ve hortumları üzerine çekilmiş.

Karim videoyu yayınladıktan çok kısa bir süre sonra beta sürümü başlatıldı ve aynı yılın sonlarına doğru resmi bir lansman yapıldı. Aynı dönemde Karim, Stanford Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans yapmak için YouTube’dan ayrıldı. 2006 yılında Google, YouTube’u 1,65 milyar dolara satın aldığında on milyonlarca dolar değerinde hisseye sahip olmuş oldu.

Me at the Zoo başlıklı bu video, Nisan 2022 itibariyle 228 milyondan fazla görüntülendi ve 11 milyondan fazla yorum aldı. Yakın zamanda yapılan bir yorum oldukça dikkat çekici: “Dürüst olalım, bir gün hepimiz bu videoyu çocuklarımıza göstereceğiz.”