2022'de kullanılmaya başlanacak: WhatsApp'ın 6 yeni özelliği sızdı

2022'de kullanılmaya başlanacak: WhatsApp'ın 6 yeni özelliği sızdı

Web sitesi WABetaInfo, WhatsApp'a getirilen 6 yeni uygulamanın 2022'de kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

WABetaInfo, Android ve Apple iOS platformlarına gelecek WhatsApp güncellemesiyle birkaç yeni özelliği kullanıma sunacağını bildiriyor. Bu özelliklerin bir kısmı WhatsApp beta programına kayıtlı olan kullanıcıların kullanımına sunulurken, bir kısmı da dışarıya sızan bilgilerde yer alıyor. 

 Yakında tüm kullanıcılara sunulması beklenen uygulamanın yeni özellikleri şu şekilde:

Tek bir WhatsApp hesabı dört adet cihaza bağlayabilecek
Son zamanlarda, platform tüm beta kullanıcıları için çoklu cihaz özelliği ekledi. Bu özellik, ana akıllı telefonda bağlantı olmasa bile kullanıcıların platforma birden fazla cihaz üzerinden erişmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, tek bir WhatsApp hesabını dört adet cihaza bağlayabilecekler. 

 Kaybolan mesajlar için süre uzatıldı
WhatsApp, geçen yıl kaybolan mesajlar özelliğini tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların belirli bir süre sonra kaybolan mesajlar göndermesine olanak tanıyor. Beta güncellemesi ile şirket, özellik için 90 gün ve 24 saat seçenekleri ekledi.

Bilgi paylaşmak istemedikleri kişileri seçebilecekler
Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp’ta son görülme, durum, profil fotoğrafı ve hakkında açıklamasını kimlerin görebileceğini kontrol etmelerini sağlayacak. Uygulama zaten Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse gibi seçenekler sunuyordu, ancak yeni bir seçenek eklemeyi planlıyor. Kullanıcılar, yeni seçenekle beraber bilgi paylaşmak istemedikleri kişileri seçebilecekler. 

 Mesajlara tepki bırakılabilecek
WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger’a benzer şekilde mesajlara tepki vermeyi getirecek. Bu özellikle, kullanıcıların tepki vermek istedikleri mesaja dokunup basılı tutmaları ve ardından parmaklarını uygun emojiye sürüklemeleri yeterli olacak. 

 Sesli mesajlar önceden dinlenebilecek
Yeni özelliklerden biri de kullanıcılara, sesli mesajlarını göndermeden önce dinleme imkânı sunulacak olması. Kullanıcılar sesli mesajı hızlı bir şekilde dinleyebilecek ve kaydedilen sesli mesajı beğenmezlerse silebilecekler. 

   Instagram Reels gelebilir
WABetaInfo’ya göre, sohbet platformu Instagram Reels’i de içerebilir. Reels’in WhatsApp uygulamasında özel bir alana sahip olacağı düşünülüyor.

WhatsApp’ı odağına alan web sitesi WABetaInfo’ya göre yenilik ve değişikliklerin çoğu Facebook’un; yeni adıyla Meta’nın tüm sosyal medya platformlarını birleştirme stratejisi ile paralellik taşıyor