Airfryer ne kadar elektrik harcar? İşte popülerleşen Airfryer hava fritözlerinin elektrik tüketimi...

Airfryer ne kadar elektrik harcar? İşte popülerleşen Airfryer hava fritözlerinin elektrik tüketimi...

Airfryer ne kadar elektrik harcar? sorusu merak ediliyor. Son günlerde popüler olan Airfryer elektrik tüketimi, cihazın türüne ve watt gücüne göre değişiklik gösterir. Airfryerın elektrik tüketimini etkileyen en önemli faktör Watt (W) gücüdür.

AİRFRYER NE KADAR ELEKTRİK HARCAR? 

Airfryer elektrik tüketimi, cihazın türüne ve watt gücüne göre değişiklik gösterir. Airfryerın elektrik tüketimini etkileyen en önemli faktör Watt (W) gücüdür. Cihazların üzerinde, altında veya kullanım klavuzlarında W gücünün kaç olduğu yazar.

1-001.webp

AİRFRYER ÇOK ELEKTRİK YAKAR MI?

Airfryerler genellikle 1500 W veya 2500 W gücüne sahip seçeneklerle satılmaktadır. Cihazın W gücü, bir saatlik kullanım sonucunda harcayacağı elektrik miktarını da ifade eder. Dolayısıyla 2500 W gücündeki bir Airfryer, saatte 2,5 kW elektrik tüketimi gerçekleştirir. Buna göre günde 1 saatlik kullanım sonucunda bir aylık Airfryer elektrik tüketimi 75 kWh olur. 1500 W gücüne sahip Airfryerlarda ise elektrik tüketimi daha düşüktür.

3.jpg

1500 WATT AİRFRYER NE KADAR ELEKTRİK YAKAR?

1500 Watt gücüne sahip bir Airfryer, saatte 1,5 kWh elektrik tüketimi gerçekleştirir. Farklı saatler çalışarak gerçekleştirdiği elektrik tüketimi ise şu tablodaki gibidir:

adsiz.png

2500 WATT AİRFREY NE KADAR ELEKTRİK YAKAR?

2500 Watt gücüne sahip bir Airfryer, saatte 2,5 kWh elektrik tüketimi gerçekleştirir. Farklı saatler çalışarak gerçekleştirdiği elektrik tüketimi ise şu tablodaki gibidir:

adsiz-001.png

AİRFRYER ZARARLI MI?

Sıcak hava fritözleri; kızartılmış yiyeceklere kıyasla daha sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilebilir. Bu aletler ile elde edilen besinler kızartılmış olanlara kıyasla daha düşük yağ ve kalori içerir. Hatta potansiyel olarak zararlı bileşikler bakımından daha düşük risk taşımaktadırlar.

2.webp

AİRFRYERDA BORCAM KULLANILIR MI?

Genel olarak fırın içerisinde kullanılabilen her türlü malzeme Airfryerda da kullanılabilir. Bu malzemeler arasında silikon, metal ve cam kaplar yer alır. Borcamlar da camdan üretilen eşyalardır. Bu nedenle Airfryerda borcam kullanılabilir.