App Store herkesi şaşırttı

App Store herkesi şaşırttı

PlayStation'un vazgeçilmeyen oyunlarını Apple cihazlarında oynamaya hazır mısınız?

Tgrt Haber'in haberine göre Apple, bu ayın başlarında özellikle PlayStation tutkunlarını çok sevindiren bir gelişmeye imza attı. IOS ve tvOS'a özel retro oyun konsolu emülatör uygulamalarına izin veren PlayStation oyunları iPhone ve iPad kullanıcılarına sunulacak.

Provenance isimli çoklu emülatörün arkasındaki geliştiriciler, uygulamayı çok yakında App Store'da yayınlayacaklarını ve PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad kullanıcılarına sunacaklarını açıkladılar.

APPLE'DAN SEVİNDİREN GELİŞME!

Provenance, AltStore ve diğer sideloading yöntemleri aracılığıyla mevcut olan bir oyun emülatörüdür. Şu anda App Store'da mevcut olan Riley Testut Delta'ya benzer şekilde NES, SNES, Game Boy, Nintendo 64 ve DS gibi Nintendo'nun klasik konsollarının çoğunu taklit edebiliyor ve ayrıca Atari, Sega ve PlayStation oyunlarıyla da çalışıyor. 

Apple, PlayStation oyunlarına izin verse de katı kurallarına hala sürüyor. Bu sebeple Provenance lideri Joseph Mattiello, ekibin emülatörü App Store incelemesine göndermeden önce tüm yönergeleri araştırmasının biraz zaman alacağını açıkladı.

İlk kez PlayStation oyunlarını iOS'ta sideloading işlemine gerek duymadan çalıştırma fırsatına sahip olacak kullanıcılar için önemli olan bu gelişmenin yanında Provenance'ın gelecekte hedefinin SEGA Dreamcast ve Sony PlayStation 2 oyunlarının da oynanabileceğini ifade etti.