AppStore'un en favori 10 uygulaması

AppStore'un en favori 10 uygulaması

Temmuz ayının ilk günlerinde 10. yılını kutlayan Apple Store ile ilgili karşımıza yeni listeler çıkmaya devam ediyor.

AppStore'un en favori 10 uygulaması

10 – Pokémon Go

Listenin son sırasında yer alan Pokémon Go, 2016 yılının yaz aylarına damgasını vurmuştu. Geliştiricisi olan Niantic’e önemli bir başarı sağlayan oyun sadece 2016 yılında 950 milyon dolar kazandırdı.

9 – Temple Run

Tıpkı Pokémon Go gibi bir dönemin efsane oyunlarından bir diğeri olan Temple Run, sonsuz koşu türünün en başarılı örneklerinden. Yaklaşık 30 hafta boyunca Apple Store’da 1 numarada kalan oyun, sadece iOS değil Android platformunun da en çok oynanan oyunlardan biriydi.

8 – Slither.io

34 hafta boyunca Apple Store’un 1 numarasında kalmayı başaran başka bir mobil oyun olan Slither.io, online yapısı sayesinde iOS kullanıcılarının en sevdiği oyunlardan biri olmayı başardı.

7 – Minion Rush

Temple Run benzeri bir sonsuz koşu oyunu olan Minion Rush, sinema filminin karakterlerini kullanması sebebiyle büyük kitlelere ulaşmayı başardı.

6 – Snapchat

Bir dönemin en popüler sosyal medya platformlarından biri olmasına rağmen özellikle Instagram’ın yükselişi ile birlikte düşüşe geçen Snapchat, 37 hafta boyunca 1 numarada kalmayı başardı.

5 – Draw Something

2012 yılının en popüler mobil oyunlarından olan Draw Something, toplamda 38 hafta boyunca 1 numarada kalmayı başardı.

4 – Trivia Crack

Mobil dünyanın online bilgi yarışması olarak karşımıza çıkan Trivia Crack, rekabetçi yapısı sayesinde oldukça sevildi. 66 hafta 1 numarada kalan oyun, Android platformunda da büyük bir başarı yakaladı.

3 – YouTube

Günümüzün en çok kullanılan platformlarından biri olan YouTube, tüm zamanların en popüler iOS uygulamaları listesinin de 3. sırasında yer alıyordu. 107 hafta 1 numarada kalan uygulama, canlı yayınlar ve videolara odaklanıyor.

2 – Bitmoji

Kişisel emojinizi yaratabileceğiniz bir mobil uygulama olan Bitmoji, Apple Store’da 109 hafta boyunca 1 numarada kalarak büyük bir başarı elde etti.

1 – Facebook Messenger

Tüm zamanların en popüler iOS uygulamaları listesinin 2. sırasında yer alan Facebook Messenger, günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri.