Bu hatalar cep telefonu bataryasını öldürüyor! İşte cep telefonu bataryasının ömrünü uzatan püf noktalar

Bu hatalar cep telefonu bataryasını öldürüyor! İşte cep telefonu bataryasının ömrünü uzatan püf noktalar

Washington Post, genel şarj etme alışkanlıklarının akıllı telefonları ömrünü kısalttığını yazdı. İşte telefonların batarya ömrünü uzatan formüller.

Bataryasını gelişigüzel şarj eden ve bazı noktalara dikkat etmeyen kullanıcılar, aslında farkında olmadan telefonun ömrünü kısaltıyor, daha az batarya ömrüyle yola devam etmek durumunda kalıyor.

The Washington Post, bugün kullandığımız akıllı telefonlara enerjisini veren lityum pilleri inceleyen bilim insanların araştırmasını yazdı ve kullanıcılara şarj etme alışkanlıklarını gözden geçirmesi gereken konulara dikkat çekti. 

İŞTE UZMANLARA GÖRE BATARYA ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN İZLENMESİ GEREKEN 5 YÖNTEM

Bataryanız yüzde 20 seviyesini görmeden telefonunuzu şarj etmeyin. Bu işlemi sıklaştırdığınızda bataryanız daha az enerji depolamaya başlar, bu da kendinizi daha sık priz başında bulmanız anlamına geliyor.

4.jpg

Telefonunuzun bataryası yüzde 100 şarj olduğunda öylece beklemeyin, telefonun fişini çekin. Bununla birlikte telefonun şarjının yüzde 0 olmasını da beklemeyin ve yüzde 20'nin altını gördüğünüzde şarj etmeye çalışın.

1-001.webp

Telefonunuzu optimum sıcaklık seviyesinde tutmaya çalışın. Tıpkı bizler gibi telefonlarımız da aşırı sıcakları sevmez ve özellikle de bataryalar söz konusu olduğunda uzun vadede ömürleri azalır.

3.webp

Şarj etme konusunda kafanızı çok yormayın. Bunu söylüyoruz, çünkü yeni nesil telefon ve dizüstü bilgisayarlar batarya teknolojilerini yeni bir noktaya taşıdıklarından sizin özel bir hamle yapmanıza gerek kalmadan önlem alabiliyor. Örneğin yüzde 100 şarj seviyesine ulaşıldığında otomatik olarak prizden cihaza gelen enerji kesilirken, yapay zeka desteği sayesinde şarj işlemi zamanlanabiliyor. Böylece iOS 13 sonrası iPhone modelleri ve gelişmiş Android telefonlar sizin rutininize göre telefonu zamana yayarak şarj ediyor.

2-001.jpg

Batarya ömrünü tamamladığınızda telefonunuzu değiştirmeyin. Daha pahalı bir yöntem seçip telefon almaktansa üreticiyle görüşüp batarya değişim imkanını sorun. Böylece telefonunuzu çok daha uzun yıllar kullanabilirken, paranız da cebinizde kalmış olur.