Çip krizinde son durum

Çip krizinde son durum

Çip endüstrisinde yaşanan sorunlar merak uyandırıyordu. Intel CEO’su krizin ne zaman aşılacağını açıkladı, 2024’ü işaret etti.

Intel CEO’su Pat Gelsinger CNBC’ye yaptığı açıklamada, yarı iletken endüstrisinin 2024 yılına kadar arz sıkıntısı çekmesini beklediğini söyledi. Ünlü CEO’nun, bir önceki beklentisi 2023 yılıydı. Gelsinger bu düşüncesini güncelledi ve çip sıkıntısının 2024’e ertelenebileceğini ifade etti. 

Gelsinger’in bir ileriki yıla tarih vermesinin nedeni ise üretimde ekipman eksikliği oldu. Gelsinger, Intel’in çip krizine karşı nispeten daha iyi bir durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknolojinin giderek geliştiği günümüzde akıllı telefonlar, otomobiller ve beyaz eşyalara kadar birçok üründe çipe ihtiyaç duyuluyor. Bununla birlikte Covid-19 da üretime ayak bağı oluyor.

Intel, daha önce yaptığı açıklamada çip üretimini çeşitli coğrafyalara yaymak için büyük yatırımlar yaptığını ilân etmişti. Dünyada çip üretiminin büyük bir bölümü şu an Asya’da yapılıyor.

İşlemci, ekran kartı ve oyun konsolları da çip krizinden etkilenen en yüksek kategorilerden bazıları oldu, ancak yavaş yavaş arz ve talebin dengelendiği yorumları da yapılıyor.