Deniz Işın Coşkuner: “Elektrikli Araçlar, Gelişmiş Bir Teknolojinin Ürünü!”

Deniz Işın Coşkuner: “Elektrikli Araçlar, Gelişmiş Bir Teknolojinin Ürünü!”

İş İnsanı Deniz Işın Coşkuner, “Elektrikli araçlar, gelişmiş bir teknolojinin ürünü. İçten yanmalı araçlara göre birçok artısı bulunduğu için bu tür araçların çok daha yoğun bir şekilde üretileceklerini söylemek mümkün.” dedi.

Deniz Işın Coşkuner: “Elektrikli Araçlar, Gelişmiş Bir Teknolojinin Ürünü!”

Gelişen teknolojiyle birlikte elektrikli araçların çok daha dikkat çektiğini belirten İş İnsanı Deniz Işın Coşkuner, “Elektrikli araçlar, gelişmiş bir teknolojinin ürünü. İçten yanmalı araçlara göre birçok artısı bulunduğu için bu tür araçların çok daha yoğun bir şekilde üretileceklerini söylemek mümkün.” ifadelerinde bulundu.

Elektrikli araçların yakıt verimliliği sunduğunu, bu nedenle geleceğin teknolojilerinden biri olduğunu ifade eden Coşkuner, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Elektrikli araçların birçok avantajı var. Bunlardan ilki, yakıt verimliliğini sağlaması. Bunun yanı sıra düşük emisyon değerlerine de sahip. Ayrıca fosil yakıt tüketmediği için çevre dostu bir kullanım sunduğunu belirtmek de mümkün. Elektrikli araçların doğa kirliliğini önleme konusunda da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebilirim.”

İçten Yanmalı Araçlara Göre Daha Az Sisteme Sahip

Elektrikli araçların içten yanmalı araçlara göre çok daha az sisteme sahip olduğunu belirten Deniz Işın Coşkuner, “Elektrikli araçların çalışma prensibi oldukça basit. Doğrusal akım alternatif akıma dönüşüyor ve ortaya kinetik enerji çıkıyor. Ayrıca bu tür araçlar içten yanmalı araçlardan daha az sisteme sahiptir. Elektrikli araçlarda gaz pedalına basıldığı anda kontrol ünitesi, batarya ve elektrik motoru devreye giriyor. Bataryalar, yeniden şarj edilebilir bir özelliğe sahip. Enerji, doğru akım şeklinde depolanarak motora iletiliyor.” ifadelerinde bulundu.

Fosil Yakıt Tüketmediği için Çevre Dostu Bir Kullanım Sunuyor

Fosil yakıt tüketmeye elektrikli araçların çevre dostu bir kullanım sunduklarını belirten Deniz Işın Coşkuner, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Bilindiği üzere elektrikli araçlar fosil yakıt tüketmiyor. Ayrıca egzoz sistemine de sahip değil. Bu sayede çevre dostu bir kullanım sunduğunu belirtebilirim. Bunun yanı sıra rahat ve konforlu bir kullanımı da sağladığı için elektrikli araçların teknolojinin gelişiminin bir parçası olduğunu ifade etmek mümkün. Sanıyorum ki ilerleyen zamanlarda elektrikli araç üretimi çok daha fazla yaygınlık kazanacak. Sahip olduğu pek çok avantaj, bu şekilde düşünmemizi sağlıyor. Teknoloji her geçen gün ilerleyişini çok daha hızlı bir şekilde sürdürdüğü için otomotiv sektöründe çok daha farklı gelişmelerin meydana gelebileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.”