DJI ve Tesla'nın otomatik pilot teknolojileri elektrikli süpürgeyle buluşuyor

DJI ve Tesla'nın otomatik pilot teknolojileri elektrikli süpürgeyle buluşuyor

Yakın tarihli bir robot vakumunun - TWOTOO T2 - DJI ve Tesla tarafından kullanılan otomatik pilot teknolojisine sahip olduğu söyleniyor.

Yakın tarihli bir robot vakumunun - TWOTOO T2 - DJI ve Tesla tarafından kullanılan otomatik pilot teknolojisine sahip olduğu söyleniyor. Bu da engellerden kaçınma söz konusu olduğunda diğer modellerin önüne geçtiği anlamına geliyor.

Engellerden kaçınmak, robot elektrikli süpürgeler için her zaman utangaç bir konu olmuştur. Milimetre düzeyinde bir hassasiyete sahip olduğunu iddia eden TWOTOO T2, uzun zamandır beklediğimiz atılım mı?

Yaygın engellerden kaçınma teknolojileri arasında LDS, 2D LiDAR, tek ve çift kamera, 3D yapılandırılmış ışık vb. bulunur. Ne kadar denerlerse görünsünler, karmaşık ev düzenlerinde yetersiz kaldıklarını kanıtladılar: Şarj kablolarına dolanma, mobilyalara çarpma, bir terliği sürüklemek, dolabın altına sıkışmak... Ve hatta evcil hayvan pisliklerini toplamak...

y1.png

Yetersiz teknolojiler nedeniyle, bazen robot süpürgeler alçak engelleri algılayamıyor ve onları emmeye çalışıyor, bazen de tanıdıklarında tam onlara çarpıyor veya zayıf mesafe hissi nedeniyle etraflarındaki alanı kaçırıyorlar... Birçok insan, bunun gibi kötü deneyimler nedeniyle robot süpürgelere olan inancını kaybetti. 'Akıllı' kelimesini hak etmek için robot elektrikli süpürgelerin daha ileri ve hassas teknolojilere ihtiyacı var.

TWOTOO T2'nin ortaya çıkışı, elektrikli süpürge pazarındaki yüksek hassasiyetli engellerden kaçınma boşluğunu dolduruyor. Drone'larda ve otomatik pilot araçlarda kullanılan 3D ToF ve AI çift kamera teknolojileri TWOTOO T2'ye tanıtıldı. Birlikte çalışmak, robot vakumlu engellerden kaçınmanın manzarasını değiştirdi.

5a2d061b-f196-4638-b81a-cc92d5b3c356-cr00300300-pt0-sx300-v1.jpg

TWOTOO T2, çalışmaya başladığında çevredeki nesneleri tanımak için çift kamerasını açar. Atıkları engellerden hızla ayırt edebilir. Ve 3D ToF teknolojisi ile kendisi ile engel arasındaki mesafeyi hesaplayabilir ve milimetre hassasiyetinde bundan kaçınabilir. 8 metreye kadar görebildiği gibi, TWOTOO T2 ister terlik, ister şarj kablosu, fan tabanı, tartı veya oyuncak olsun, engelleri onlara ulaşmadan çok önce akıllarında tutacaktır.

y2.png

Bunun dışında, TWOTOO T2, 8.000 pa'lık bir emiş gücüne ve dakikada 4000 kez fırçalama sıklığına sahiptir ve oradaki çoğu robot elektrikli süpürgeyi geride bırakır. Ünlü bir robot vakum markasının küresel pazar yöneticisi, "TWOTOO her zaman üst düzey pazarı hedeflemiştir," dedi, "Navigasyon, engellerden kaçınma, emme, paspaslama, çalışma süresi... her zaman endüstrinin zirvesindedir. Otomatik pilot teknolojilerini robot elektrikli süpürgelere koyacak kadar cesur başka kaç marka var?

yy.jpg

DJI ve Tesla'nın otomatik pilot teknolojileri robot boşluğu ile buluştuğunda, bunu görmeyi bekliyor musunuz?