Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'tan Facebook açıklaması

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'tan Facebook açıklaması

Dünyaca ünlü sosyal medya uygulamaları Facabook, Instagram ve Whatsapp'ın çökmesinin ardından 1.5 milyar kişiye ait verilerin çalındığı iddia edilmişti. Bu haberler üzerine dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'tan açıklama geldi.

Dünyaca ünlü sosyal medya uygulamaları Facabook, Instagram ve Whatsapp'ın çökmesinin ardından 1.5 milyar kişiye ait verilerin çalındığı iddia edilmişti. Bu haberler üzerine dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'tan açıklama geldi.

ANONYMOUS'TAN AÇIKLAMA

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous da Facebook'daki hacklenme iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Aslında olan şey şuydu; Birisi web kazıma yoluyla 1.5 milyar kişiye ait kullanıcı verisini indirdi. Bu verilerin hepsi zaten sizin Facebook'la paylaştığını açık bilgilerdi ve herkes bunları görebilir" ifadeleri kullanıldı. 

533 MİLYON KİŞİNİN VERİSİ SIZMIŞTI

Nisan ayında Faceook'ta büyük bir veri sızıntısı gerçekleşmişti. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 106 ülkeden 533 milyon kişinin verileri sızmıştı. 

Bir hacker platformunda yayımlanan veriler, kullanıcıların, telefon numaraları konumları ve doğum tarihlerini içeriyordu.

Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlası ABD’den, 11 milyonunu Birleşik Krallık’tan, 6 milyonu ise Hindistan’dan. Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği uyarısını yapmıştı.