Eğitimde yapay zekâ programı Türkiye’den

Eğitimde yapay zekâ programı Türkiye’den

Bu yıl 4. kez düzenlenen ‘AI World Conference’a dünyanın ve Amerika’nın çeşitli bölgelerinden 3 bin kişi katıldı.

Dünyanın en büyük yapay zekâ konferansı olarak kabul edilen ‘AIWorld Conference’a katılan ilk ve tek Türk konuşmacı olan BAU Global Başkanı Enver Yücel, “2 yılda yapay zekâ temelli öğretime geçtik. Sadece Türkiye’de uygulanan sistemi, 6 ay zarfında bütün dünyaya açacağız” dedi.

Yapay zekânın uygulamadaki durumlarına odaklanıldığı, yapay zekâ çözümlemeleri ve ağ iletişim ve iş geliştirme fırsatlarının sunulduğu konferansa, dünya yapay zekâ piyasasını elinde tutan firmaların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 250 konuşmacı katıldı.

“Ekonomiyi destekle ve insanların hayatını değiştir” sloganıyla hareket eden konferansın, Türkiye’den tek konuşmacı ise BAU Global Başkanı Enver Yücel oldu.  Eğitim sektörünün geleneksel bir yapıda olduğunu ifade eden Enver Yücel, konuşmasında şunları söyledi; “Eğitime yapay zekâyı adapte etmek zorundayız. Eğer bu sektörle uğraşan insanlar bunu değiştirirse işte o zaman eğitimde biz devrim yapmış oluruz. Çünkü, eski dünyanın anlayışıyla yeni dünyayı inşa edemeyiz. Çalıştığımız yapay zekâ sektörlerine bakın, her alanda kişiye özgü hizmet vermektedirler. Herkesin hastalığı farklı ve ona göre bir tedavi yapılmaktadır. O zaman bütün bu işin başlangıcında kişiye özgü öğretim yapmamız lazım. Eğer kişiselleştirilmiş bir eğitim yapamazsak, değiştirdiğimiz sektörlere öğrenci ve insan yetiştiremeyiz.”

Farklı coğrafyalarda binlerce öğrenciye eğitim verdiklerinin altını çizen BAU Global Başkanı Enver Yücel, geliştirdikleri ve Türkiye’de ilk kez uygulanan sistemi şöyle anlattı; “Bu işe başlarken önce öğretmenlerimizi eğittik. Yapay zekâ öğretmenliği bir kenara bırakmıyor, öğretmene destek oluyor. Hangi sektörde olursa olsun yapay zekâ teknolojisinin insanı esir almaması lazım. İnsanın yönettiği bir yapay zekâ olması lazım. Dünyanın artık fabrikasyon eğitimden çıkıp bireysele dönmesi gerekiyor. İşte o zaman adil ve eşitlik bütün dünya çocuklarına yayılır.” dedi.