Elon Musk'ın Neuralink'i insanlar üzerinde deney yapacak! Hayaldi, gerçek oluyor... Çip takacaklar!

Elon Musk'ın Neuralink'i insanlar üzerinde deney yapacak! Hayaldi, gerçek oluyor... Çip takacaklar!

Elon Musk'ın şirketi Neuralink'e felçli hastalara beyin implantı üretmesi için insanlar üzerinde deney yapmasına izin verildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Elon Musk'ın şirketi Neuralink, çalışmada bir beyin bilgisayar arayüzü (BCI) implantının robot aracılığıyla koordinasyon merkezini kontrol eden bölgeye cerrahi olarak yerleştirileceğini belirtti. İlk hedeflerinin insanların sadece düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

10 HASTAYA YERLEŞTİRİLECEK

Mevcut ve eski çalışanlara göre, daha önce cihazı 10 hastaya yerleştirebilmek için onay almayı uman şirket, kurumun güvenlik endişelerini dile getirmesinin ardından hasta sayısını azaltmak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile görüşmüştü.

FDA'nın nihayetinde kaç hastaya onay verdiği bilinmezken, Neuralink için büyük hedefleri olan Musk, "obezite, otizm, depresyon ve şizofreni gibi hastalıkların tedavisinde çiplerin hızlı cerrahi işlemleri kolaylaştıracağını" söyledi.

Şirket Mayıs ayında hayvanlar üzerinde yaptığı deneyler nedeniyle halihazırda federal inceleme altındayken, ilk insan klinik deneyi için FDA'dan izin aldığını açıkladı.

Uzmanlar, BCI cihazının insanlarda kullanım için güvenli olduğu kanıtlansa bile, girişimin ticari izin almasının muhtemelen on yıldan fazla süreceğini ifade etti.