Facebook'tan flaş ABD Kongre Seçimleri açıklaması

Facebook'tan flaş ABD Kongre Seçimleri açıklaması

Facebook: ABD'deki Kongre ara seçimleri öncesi sahte hesap ve sayfaları kapattık

Facebook, ABD'de Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri öncesi, koordine bir siyasi nüfuz kampanyasına yönelik 30'dan fazla sahte hesap ve sayfanın kapatıldığını açıkladı. New York Times gazetesi ise, Kongre kaynaklarına dayandırdığı haberinde, sahte sayfa ve hesapların kongre seçimini etkilemeyi amaçladığını duyurdu.

Facebook'tan yapılan açıklamada, Facebook ve Instagram'daki 32 hesap ve sayfanın "koodinayon içinde sahte davranışlar" sergiledikleri tespit edildiği için kapatıldığı belirtildi

Açıklamada "Bu tür davranışlara Facebook'ta izin verilmiyor, çünkü insanların ya da kuruluşların kim oldukları ya da ne yaptıkları konusunda diğer insanları yanıltma amacıyla hesaplarla şebekeler kurmasını istemiyoruz" denildi.

Facebook, "soruşturmanın ilk aşamalarında bulunulduğunu da söylerken, bu sahte hesap ve sayfaların arkasında kimlerin olduğunu henüz bilmediklerini" vurguladı.
 
New York Times'ın haberine göreyse, Facebook ABD'li kongre üyelerine, sahte hesapları seçimlere müdahale alanındaki soruşturmalarında tespit ettiklerini anlattı.