Firmalara Kurumsal İnternet Sitesi Zorunluluğu!

Firmalara Kurumsal İnternet Sitesi Zorunluluğu!

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (“TTK”) 1524. maddesi değişti. Buna göre, denetime tabi olan sermaye şirketleri 3 (üç) ay içinde bir internet sitesi açmak zorunda.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (“TTK”) 1524. maddesi uyarınca denetime tabi olan sermaye şirketleri, kuruluşlarının ticaret siciline tescili tarihinden itibaren 3 (üç) ay içinde bir internet sitesi açmak ve bu sitenin belirli bir bölümünü şirketçe kanunen yapılması gereken ilanların yayımlanmasına özgülemek zorundadır.

Bu doğrultuda yürürlükte bulunan Sermaye Şirketlerinin Açacakları İnternet Sitelerine Dair Yönetmelik (“Yönetmelik”) internet sitesi açılmasına ve bu sitenin belirli bir bölümünün şirketçe kanunen yapılması gereken ilanların yayımlanması için özgülenmesine ve bilgi toplumu hizmetlerine ayrılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir.

Şirketler için getirilen internet sitesi açma zorunluluğu, belirli bir hacmi bulunan denetime tabi statüdeki sermaye şirketlerinin şeffaf bir yapıya kavuşturulması, bilgi erişiminin sürekli kılınması ve izlenebilirlik açısından son derece önemlidir.

İşbu makalede, internet sitesi açmakla yükümlü şirketlerin hangileri olduğuna; bu şirketlerin internet sitelerinde bulundurmaları gereken içeriklerin neler olduğuna ve bu yükümlülüklere uyulmaması halinde karşılaşılabilecek olası yaptırımlara ilişkin bilgilere yer verilmiştir.

 

Kurumsal Web Sitesi İçin Yapmanız Gereken…

Firmanıza/Şirketinize Kurumsal bir web sitesi yapanız için kuramsal Yazılım-Müh. Hizmetleri veren bir firma ile çalışmanız gerekir. Hangi şehirde olduğunuz önemli değil, önemli olan size yazılımsal olarak cevap vermesi ve elbette uygun fiyatlar sunması…

Bu noktada TASARIM PC size Uygun Fiyat – Müh/Yazılım Hizmetleri vermeye hazır.

WEB SİTESİNİN ARTILARI

Kurumsal Şirket Web sitesi ürünlerinizi ve şirketinizi tanıtma, ciddi oranda iş hacmini artırma olanağı sağlar.

Rakiplerinize fark atmanıza olanak sağlar, yeni müşteri potansiyeli sağılar.

TASARIM PC

İLETİŞİM MERKEZİ

Merkez Mahallesi Ali Galip Cd.

No:4 D 26 Gaziosmanpaşa/İstanbul

(Esenkal İş Hanı)

0212 563 38 33

0537 221 27 00

[email protected]

www.tasarimpc.com