Google'dan 5 milyon dolar ödüllü yarışma!

Google'dan 5 milyon dolar ödüllü yarışma!

Google, Cenevre Bilim ve Diplomasi Antisipatörü (GESDA) ile birlikte “XPRIZE Quantum Applications” adlı yarışma için düğmeye bastı. Ödülün toplam değeri 5 milyon dolar.

Google'ın düzenlediği yarışmada sorulacak soruya doğru yanıt vermenin değeri tam 5 milyon dolar olarak belirlendi.

000-33et8fv.jpg

Google, Cenevre Bilim ve Diplomasi Antisipatörü (GESDA) ile birlikte “XPRIZE Quantum Applications” isimli yarışmayı resmen başlattı. Yirmi finalist 1 milyon dolarlık ödül paylaşacak ve finale doğru adım adım ilerleyecek.

5e910ef822622834.jpg

MİLYON DOLARLARLA FİNALE ULAŞMAYA ÇALIŞACAKLAR

Finalistler, kuantum bilgisayarlarının geleneksel bilgisayar çözümlerinden daha hızlı veya daha doğru olduğunu kanıtlamak için teknik özellikler sunacaklar. Büyük ödül kazananları 3 milyon dolar alacakken, ikinci gelenler ise başka bir 1 milyon dolarlık ödül paylaşacak.

640x360.jpg

Google, milyonlarca dolar yatırım yaptığı kuantum bilgisayarlarında, 866 milyon dolarlık bir endüstriye yol açmış olmasına rağmen, bu teknolojiyle neler yapılabileceği henüz net değil.

1366-2000.jpeg

KARANLIK MADDENİN SIRLARINI ÇÖZEBİLECEKLER Mİ?

Kuantum bilgisayarlarının çoğunlukla soyut problemler üzerine araştırmalar yapılmasına karşın, bu teknoloji ilaç gelişimini hızlandırma, karanlık maddenin sırlarını çözme ve evrenin en temel gizemlerini çözmeye yardımcı olma potansiyeline sahip.

1783411.jpg

Ancak şu anda, bir MacBook’tan daha kullanışlı olduğunu anlamak zor. Google’ın bu yarışması, üç yıl içinde kuantum bilgisayarlar için kullanım senaryolarına sahip olacağımız anlamına gelmeyebilir, ancak doğru yönde bir adım olduğu kesin.

2344254-620x349.jpg

YARIŞMA EN İYİ ARAŞTIRMACILAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Araştırmacılar, bugünkü kuantum bilgisayarları için kısa vadeli uygulamalar ve geleceğin kuantum bilgisayarları için uzun vadeli uygulamalar sunabilecek. Yarışma, Google, Amazon ve dünyanın en iyi üniversitelerinden araştırmacılar tarafından değerlendirilecek.