Google'dan skandal hareket! Google Bard AI yazışmaları dizine ekliyor

Google'dan skandal hareket! Google Bard AI yazışmaları dizine ekliyor

Google, özel olması gereken konuşmalar da dahil olmak üzere paylaşılan Bard konuşmalarını dizine ekliyor.

Google Bard konuşmalarını arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla paylaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Şanslıysanız Bard'ın paylaşım özelliğini ilk kez duyacaksınız. Görünüşe göre Google Arama, açıkça özel olması gereken konuşmalar da dahil olmak üzere paylaşılan Bard konuşmalarını istemeden dizine ekliyor. 

Google'dan açıklama

Google bu sorunu çözmek için çalıştığını söylüyor. Şirket, bu paylaşılan sohbetlerin hiçbir zaman Google Arama'da görünmesinin tasarlanmadığını söylüyor.

Bard Yardım sayfasına göre, paylaşılan görüşmelere yalnızca doğru URL'ye sahip olanlar erişebilir; burada bir gizlilik unsuru olması gerekiyor ve Google, paylaşılan görüşmelerin Arama'da dizine eklenmesinden bahsetmiyor.

Ne yazık ki, "site:bard.google.com/share" etiketini Google Arama'ya eklerseniz çok sayıda paylaşılan Bard sohbeti bulacaksınız. Bazıları zararsızken, diğerleri konumların veya işletmelerin adlarından bahseder; Google, kullanıcı bilgilerini paylaşılan görüşmelerde listelemez, ancak bazı kullanıcılar bu tanımlanabilir verileri doğrudan Bard'a yazar. Tek olumlu yanı, çok az konuşmanın gerçekten dizine eklenmiş olmasıdır.

sfs.png

Bu davranışın nedeni tam olarak bilinmiyor. Belki Google, paylaşılan Bard konuşmalarında "noindex" meta etiketini kullanmayı unutmuş olabilir. Google Arama'da listelenen Bard görüşmelerinden bazıları diğer kişiler için faydalı olabilir. Örneğin, bir görüşmede bir kullanıcı Bard'a, rol yapma özelliğinin yaratıcı yazı oluşturmak için nasıl kullanılabileceğini soruyor.

Paylaşım özelliği amaçlandığı gibi çalışıyor olsa bile bu iyi bir haber değil. Bard AI'nın güvenilirliği sorgulanacak ve bazı kullanıcıların gizliliği tehlikeye atılabilecek. Referans olması açısından Google, kullanıcılara özel bilgileri Bard konuşmalarının dışında tutmalarını açıkça söylüyor ancak kullanıcıların tanımlanabilir verileri eklemesini engelleyecek hiçbir şey yok.

Bu arada, oluşturduğunuz tüm Bard konuşma paylaşımı bağlantılarını silmelisiniz. Bunu https://bard.google.com/sharing adresini ziyaret ederek veya bir Bard sohbeti açıp Ayarlar düğmesini tıklayıp "Genel Bağlantınız"ı seçerek yapabilirsiniz. Ayrıca tüm Bard etkinliğini de silebilirsiniz .