GTA 6 görüntülerini sızdıran çocuğu tutukladılar

GTA 6 görüntülerini sızdıran çocuğu tutukladılar

GTA 6 sızıntılarından sorumlu olduğu öne sürülen 17 yaşındaki çocuğun tutuklandığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde oyun dünyasını tepe taklak eden GTA 6 görüntülerinin sızdırılması vakası, siber dünyada hareketliliğe yol açtı. 

Görüntüleri sızdıran kişinin daha önce Uber, Microsoft ve NVIDIA gibi şirketleri hackleyen Lapsus$ hacker grubunun bir üyesi olduğu öne sürülürken, bugün yeni bir gelişme yaşandı.

17 YAŞINDAKİ HACKER ÇOCUK YAKALANDI

Londra polisi, söz konusu hack grubuna mensup olduğuna inanılan 17 yaşındaki gencin yakalandığını duyurdu. Şu anda göz altında bulunduğu belirtilen genç ve gencin tutuklanması hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmadı. Soruşturmanın sürdüğü biliniyor.

HACKER GRUBUNUN LİDERİ Mİ?

Kolluk kuvvetleri, çocuğun gerçekten de GTA 6 sızıntılarından sorumlu olup olmadığı konusunda bir bilgilendirmede bulunmadı. Bununla birlikte gencin, Lapsus$ grubunun lideri olup olmadığı hakkında da bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan gruba mensup olduğundan şüphelenilen bazı gençler geçtiğimiz mart ayında da yakalanmıştı.

Lapsus$ grubu, daha önce Microsoft, NVIDIA, Samsung, Cisco, Ubisoft, Globant ve T-Mobile gibi şirketlerin hacklenmesinden sorumluydu.