Instagram gibi Twitter

Instagram gibi Twitter

Twitter'ın getirdiği en son yenilik olan Fleets, bir hayli bug barındırıyor gibi görünmekte.

TechCrunch’ın bildirdiği habere göre normalde 24 saatte silinmesi gereken hikayeler daha uzun süre profilinizde görünür olarak kalabiliyor. Ayrıca herhangi birinin sizin paylaştığınız hikayeyi görmesi veya indirmesi durumunda da bildirim gelmediği öğrenildi.

Twitter güncelleme yoluyla, sosyal medya kullanıcılarının Instagram’a kaymasının önüne geçmek adına, yeni özellikler ile karşımıza çıkmakta.


Önce Snapchat sonra da Instagram ile hayatımıza hızlı bir giriş yapan hikaye özelliği, şimdi de Fleets ismiyle Twitter’a gelmiş durumda. Ancak üzerinden birkaç gün geçen bu yenilik beraberinde bazı bugları da getirmiş oldu. Normal şartlar altında 24 saatte silinmesi gereken bir hikaye, oluşan bir hata nedeniyle daha uzun süre kalabiliyor. Ayrıca paylaşılan gönderilerin de başka kullanıcılar tarafından izlenmesi veya indirilmesi haline bazen bildirim alınamayabilmekte.


Konuyla ilgili konuşan bir Twitter yetkilisi, “Bazı Fleets medya URL’lerine 24 saat sonra bile erişildiğinin farkındayız. Söz konusu teknik soruna şimdilik geçici bir düzeltme getirmek için çalışıyoruz. Kısa süre içinde de paylaşacağız” dedi.

Bununla birlikte uygulama, kullanıcıların hesaplarında paylaştıkları gönderileri 24 saat tutarken, kendi veritabanında 30 gün boyunca saklıyor. Bu her ne kadar etik kuralları ihlal eden bir gelişme olsa da, Twitter bunu kullanıcıların verilerine ulaşmasını sağlamak için yaptığını iddia ediyor. Öte yandan uygulamanın mobil versiyonunun son birkaç gündür oldukça yavaşladığını da belirtmek gerekir.