Instagram Threads nedir, nasıl indirilir? Instagram Threads nasıl kullanılır?

Instagram Threads nedir, nasıl indirilir? Instagram Threads nasıl kullanılır?

Twitter’da yaşanan tweet görüntüleme sorunu sonrasında kullanıcılar uygulamaya alternatif platformlara kaymaya başladı. Peki, Instagram Threads nedir, nasıl indirilir? Instagram Threads nasıl kullanılır?

Twitter’da yaşanan tweet görüntüleme sorunu sonrasında kullanıcılar uygulamaya alternatif platformlara kaymaya başlamıştı. Bu durumu fırsat bilen Meta, Instagram Threads’ı yeniden devreye soktu.

Instagram Threads nedir?

Instagram Threads aynı Twitter gibi kullanıcıların mikroblog yazılar paylaşabildiği bir platform olarak isimlendirilebilir. Instagram’da onaylı hesabı olan kişiler hesaplarını eşleştirerek aynı  hesaplarını burada da onaylı bir biçimde kullanabilirler. Diğer kullanıcılar da Instagram’daki kullanıcı adlarını bu platforma taşıyabilirler. Uygulamayı indirip açmanızın ardından altta sizler için 'Instagram ile giriş yap' butonu çıkacak. Bu butona tıklamanızın ardından isteğinize bağlı olarak tüm bilgilerinizi Instagram profilinizden çekebilir ya da elinizle doldurabilirsiniz.

Instagram Threads nasıl indirilir?

iOS kullanıcıları App Store’dan, Android kullanıcıları ise Google Play Store'dan Instagram Threads uygulamasını kolaylıkla indirebilirler.

Instagram Threads'e nasıl üye olunur?

Öncelikle Threads'te üyelik oluşturmak için Instagram hesabınızı bağlamanız gerekiyor, çünkü iki platform birbirine entegre şekilde çalışıyor. Bu işlem sırasında Instagram'daki kullanıcı adınız, fotoğrafınız, açıklamalarınız da sizin onayınızdan sonra Threads'e aktarılıyor. Daha sonra dilerseniz tüm Instagram bağlantılarınızı Threads'ten takip edebiliyorsunuz veya aralarından takip etmek istediklerinize -henüz hesap açmamış olsalar dahi- takip etme bağlantısı gönderebiliyorsunuz. Böylece şu anda Threads kullanıcısı olmayan Instagram takipçileriniz, platformu kullanmaya başladığında sizin takip isteğinizle karşılaşıyor.

Threads uygulamasında bulunan özellikler

Tüm üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra artık bir Threads hesabına sahip oluyorsunuz. Instagram ve Threads arasındaki entegrasyon nedeniyle Instagram profilinizde de "@" işareti ile birlikte bir sayı göreceksiniz. Bu sayı, sizin Threads'te kaçıncı üye olduğunuzu gösteriyor ve aynı zamanda bir link olduğu için direkt olarak Instagram profilinizden Threads profilinize geçmenizi sağlıyor. Eğer bu linki profilinizden kaldırmak isterseniz bir daha ekleyemeceğinize dair bir bildirim alıyorsunuz. 

Gelelim uygulamada hangi özelliklerin bulunduğuna. Öncelikle en baştan şunu belirteyim; eğer herkese açık hesap kullanmaktan hoşlanmıyorsanız profilinizi gizli yapabiliyorsunuz. Metin odaklı bir uygulama olduğu için tıpkı Twitter gibi yazdıklarınızı, resim veya video ekleyerek paylaşabiliyorsunuz. Kişiler bu paylaşımları beğenebiliyor, yeniden paylaşabiliyor veya kağıt uçak simgesine tıklayarak hikayelerine ekleyebiliyor, akışta paylaşabiliyor, Twitter'da dahi paylaşabiliyor. Aynı zamanda bağlantıyı kopyalayıp spesifik kişilerle yazılanları paylaşmak da mümkün.