iPhone'nun o özelliği hayatını kurtardı!

iPhone'nun o özelliği hayatını kurtardı!

İsviçre'de buzul üstünde snowboard eğitimi veren antrenör Tim Blakey geçirdiği talihsiz kazada hayatını iPhone kurtardı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre; Tim Blakey isimli bir snowboard antrenörü ile yanındaki bir kişi, İsviçre’de Zermatt yakınlarındaki bir buzulda kayıyorlardı. Fakat yokuş aşağı yüksek bir süratle ilerlerken yaklaşık 10 bin fitte gizli bir yarığa düştü. İşte tam bu noktada kullanmış olduğu iPhone hayatını kurtardı.

İPHONE, ACİL SOS ÖZELLİĞİ İLE HAYAT KURTARDI!

sos.png

Tim Blakey, öğrencisine 3 bin metrenin üstünde bir rakımda eğitim verdiği sırada yüksek süratle hareket ettiği için altındaki buzulda oluşan yarığı fark edemedi. Yaklaşık 5 metre yükseklikten bir oyuğa düşen Blakey, yardım istemek için telefonuna uzandığında yalnızca yüzde 3 şarjı kaldığını gördüğünü söylüyor.

Dolayısıyla elindeki en iyi seçeneğin iPhone içerisinde bulunan Acil Durum- SOS özelliğinden faydalanmak olduğunun farkına varan Blakey, hemen bu adımı gerçekleştirdi. Bu sayede bulunduğu konum, önceden kaydettiği kişiler ve acil servis ile paylaşıldı.

Olaydan kısa bir süre sonra kurtarma ekiplerinin gelerek ilk müdahaleyi gerçekleştirdiği ve ardından Blakey’i oyuktan çıkartarak yaralı ayağını tedavi etmek için hastaneye götürüldü söyleniyor. Tabii kazazede olayın ardından hem ilk müdahalesini yapan ekibe hem de iPhone’daki 5 kere butona basarak Acil Durum özelliğini aktif etme özelliğini geliştiren Apple’a teşekkür ediyor.

Olaydan günler sonra yaptığı açıklamada ise Blakey şunları söyledi:

Belki de ilk adımım, bu adamların dağda yaptıkları harika işe ve başkalarının da benim kadar dikkatsiz olmamaları için farkındalık getirmek olacak.