iPhone'u olanlar, sakın bu tezgaha gelmeyin! Herkes yiyor...

iPhone'u olanlar, sakın bu tezgaha gelmeyin! Herkes yiyor...

iPhone kullanıcıları sahte uçak modu tezgahına sakın gelmeyin. Hemen herkes bu tuzağa düşüyor.

iPhone kullanıcılarına yönelik yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Bu tehlikenin adı 'Sahte uçak modu tuzağı'.

Jamf Threat Labs tarafından yapılan açıklamaya göre, iOS 16 işletim sistemini kullanan herhangi bir iPhone, bu sahte uçak modu tehdidine maruz kalabilir.

IPHONE'LARDA SAHTE UÇAK MODU TUZAĞI

Siber güvenlik uzmanları, bu tuzağa düşmenin ciddi sonuçları olabileceğini belirtiyor. Kullanıcılar, telefonlarını uçak moduna aldıklarında normalde telefonun tüm kablosuz bağlantılarının kapatıldığını düşünürler. Bu yeni tehdit, kullanıcıları yanıltarak telefonun internet erişimini kesmiş gibi yapar ve aslında telefonunuzun uzaktan kontrol edilmesine ve kişisel bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir.

CİHAZINIZA ERİŞEBİLİRLER

İPhone kullanıcılarının dikkatini çekiyor. Jamf Threat Labs tarafından ortaya çıkarılan bu tehdit, kullanıcıyı Uçak Modu açık olarak gösterip aslında kötü amaçlı yazılımların cihaza erişim sağlamasına olanak tanıyor.

Bu saldırı yöntemiyle, bir bilgisayar korsanı, kullanıcının Uçak Modu’nu açık olduğunu düşünmesini sağlıyor. Kullanıcı, Safari’ye erişemiyor gibi görünse de aslında kötü amaçlı yazılım cihazın internete bağlanabilmesini sağlıyor ve kullanıcının bilgilerine erişebiliyor.

Jamf tarafından yapılan açıklamaya göre, bu saldırı yöntemi henüz aktif olarak istismar edilmemiş gibi görünüyor. Bu saldırının uzaktan gerçekleştirilebilip gerçekleştirilemeyeceği veya bilgisayar korsanının cihaza fiziksel erişim sağlaması gerekip gerekmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

BİLGİSAYAR KORSANLARI IPHONE'UNUZU KONTROL EDEBİLİR

Uzmanlar, Objective-C yöntemlerini kullanarak ve günlükleri değiştirerek Uçak Modu’nun nasıl çalıştığına ilişkin ince ayarlar yaparak bir bilgisayar korsanının iPhone’da Uçak Modu’nu taklit edebileceğini açıkladı. Bu durum, Wi-Fi ve Bluetooth geçişlerinin bağlantısız gibi gösterilmesiyle birlikte bilgisayar korsanının iPhone kullanıcılarını istismar etme potansiyeline sahiptir.

Bu kötü amaçlı yazılımın kullanıcıları nasıl etkileyebileceği henüz tam olarak belirlenmemiştir ve bu yüzden şimdilik büyük bir endişeye neden olmayabilir.