İşte Instagram, WhatsApp ve Facebook'a gelen 3 bomba yenilik!

İşte Instagram, WhatsApp ve Facebook'a gelen 3 bomba yenilik!

Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamaları olan Instagram, WhatsApp ve Facebook alışveriş yönünden gelecek olan 3 yeni özellikle ilgili adından söz ettireceğe benziyor.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in e-ticaret sektörüyle ilgili attıkları adımları açıklamasının ardından düğmeye basıldı.

WHATSAPP'A ALIŞVERİŞ ÖZELLİĞİ GELİYOR

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklama ile uygulama ailesine eklenen 3 yeni güncellemeyi duyurdu. Duyurduğu güncellemeler içinde Alışveriş sekmesi yer alıyor. Bu sekme hem  WhatsApp hem de Facebook Marketplace'te yerini alacak. 

MARKETPLACE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Aynı zamanda Instagram'da da görsel arama özelliği yayına alınacak. Şirketin üzerinde çalıştığı diğer bir özellik ise alışveriş reklamları. Bu çalışma da hem WhatsApp hem de Marketplace'te yerini alacak. 

Zuckerberg, paylaştığı gönderide aylık 1 milyardan fazla kişinin Marketplace kullandığını açıkladı. Yapılan çalışmalarla işletmeler Instagram dükkanlarının Marketplace'e taşımaları sayesinde daha çok kullanıcıya ulaşabilecek. 

WhatsApp'taki kullanıcılar ise herhangi bir şey satın almadan önce işletmelerle yazışabilecek. Ayrıca 2 hafta süren WhatsApp İşletme hesabı oluşturma süreçleri, bu ay itibari ile bir kaç dakikaya inecek. Facebook'un bu yeni alışveriş açılımı, işletme sahiplerinin daha geniş bir kullanıcı tabanıyla buluşmasını sağlayacak.

HAREKETLERE GÖRE REKLAMLAR 

İşletmelere, mağaza reklam çözümleri ile kişiselleştirme olanakları sunacak olan sosyal ağ, “Alışveriş Reklamları” ile kullanıcılara, alışveriş davranışlarına yönelik reklamlar göstermeye başlayacak. Facebook, ayrıca Instagram görsel arama ve artırılmış gerçekliğe dayalı AR Dinamik Reklamlar gibi yeni teknolojileri de devreye alacak.