İşte Twitter'a meydan okuyan yeni rakibi! 1 milyon kullanıcıyı geçti...

İşte Twitter'a meydan okuyan yeni rakibi! 1 milyon kullanıcıyı geçti...

Elon Musk'ın satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'a yeni rakip geldi.

Twitter'de yaşanan son gelişmeler birçok kullanıcıyı platformdan soğuttu. Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ve üzerinde denemeler yapmasıyla platformun eski atmosferini kaybettiğini düşünen birçok kişi alternatif arayışına girdi.

hive-social-kullanici-sayisi.jpg

TWITTER'I TERK EDENLER HIVE'A GEÇİYOR

Hive de Twitter'a alternatif olarak gösterilen ve hızlı yükselişiyle dikkat çeken bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Bugün platformun bir milyon kullanıcıyı geçtiği bildirildi.

Twitter'ın satılmasıyla, kullanıcılarının çoğu Mastodon gibi diğer benzer sosyal medya platformlarına geçmeye başladı. Hive adlı başka bir Twitter alternatifi de kayıtlarda hızlı bir artış görüyor. Bugün platformun bir milyon kullanıcıyı geçtiği bildirildi.

2019'da "Raluca"nın kurduğu Hive, Instagram ve Twitter gibi çeşitli sosyal ağlardaki kavramları birleştiren bir sosyal medya uygulaması. Teknoloji, Memler, Evcil Hayvanlar, El Sanatları ve Kitaplar ve diğer konularda paylaşımlar yapılıyor. Kullanıcılar içeriği beğenebiliyor, yorumlayabiliyor, yeniden yayınlayabiliyor ve hashtag'lere tıklayabiliyor.

hive-social-96.webp

ŞARKI EKLİYOR, BURCUNUZU GÖREBİLİYOR VE TAKMA AD KULLANABİLİYORSUNUZ

Hive, Twitter ile aynı takipçi tabanlı sistemi kullanıyor. Kendinize bir lakap seçebiliyor, burcunuzu görüntüleyebiliyor ve hatta favori şarkılarınızı profilinize ekleyebiliyorsunuz.

Hive, içeriği görüntülemek için kişiselleştirme algoritmaları yerine kronolojik sıralama kullanıyor ve reklam göstermiyor. Temel kullanım ücretsiz, ancak daha fazla fonksiyonellik için ücretli seçeneği bulunuyor. Şu anda sadece iOS ve Android işletim sistemlerini destekliyor. Hive uygulamasını denemek istiyorsanız, Apple App Store veya Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

s-65bd56c562fa2770cb4194478a4756dceaef13b9.webp