İşte WhatsApp yerine kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamaları!

İşte WhatsApp yerine kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamaları!

Sosyal medya devleri Instagram, Facebook ve WhatsApp'ta erişim sorunu devam ederken WhatsApp yerine kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamalarını sizler için derledik.

Sosyal medya devleri Instagram, Facebook ve WhatsApp'ta erişim sorunu devam ederken WhatsApp yerine kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamalarını sizler için derledik.

SIGNAL

Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulaması. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası veya grup mesajları göndermek için kullanılır. Mobil uygulamaları ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir, ve Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

LINE

LINE, Japonlara ait bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır, "Line Corporation" tarafından yapılmıştır. LINE, aralarında etiketler, home, timeline ve resmi hesaplar da bulunan çeşitli interaktif öğelerle entegre bir şekilde ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti sunar. LINE uygulaması iOS, Android, BlackBerry, Nokia Asha ve Windows Phone dahil olmak üzere birden fazla platform arasında kullanılabilir ve akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlardan erişilebilir.

WECHAT

WeChat, Çin'de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir mesaj servisidir. Bu uygulama Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone ve Symbian işletim sistemleri için uygundur. Dil seçenekleri şimdilik Geleneksel/Basitleştirilmiş Çince, İngilizce, Türkçe, Portekizce, Endonezya Dili, İspanyolca, Malayca, Japonca, Korece, Lehçe, İtalyanca, Tay Dili, Vietnamca, Hintçe ve Rusça'dır. Dil seçenekleri her kullanıcıya açık olarak artmaktadır. Wi-Fi, 2G, 3G ve 4G veri ağlarında kullanılabilir.

VIBER

Viber, akıllı telefonlar ve masaüstü işletim sistemleri için 3G ya da Wi-Fi ağları üzerinden anında mesajlaşma ve sesli görüşme imkânı sunan bir iletişim aracıdır. Metin mesajının yanı sıra kullanıcıların birbirlerine resimli, görüntülü ve sesli mesajlar göndermesine de imkân verir. Program çok sayıda mobil işletim sistemini (Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone, Symbian, Bada) ve masaüstü işletim sistemini (Windows, Mac OS X, Linux) desteklemektedir.

BIP

BiP; Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamada; kaybolan mesaj, caps yaratma, herkesle iletişim kurabilme, grup mesajlaşma ve konum paylaşma, oyunlar, para transferi gibi özellikleri bulunmaktadır.

TELEGRAM

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur.

iMESSAGE

Apple tarafından macOS, iOS ve watchOS işletim sistemleri için geliştirilen anlık mesajlaşma uygulama yazılımıdır. Masaüstü Mesajlar uygulaması, iChat'ı yerli OS X anında mesajlaşma istemcisi olarak Temmuz 2012'de OS X Mountain Lion sürümüyle değiştirdi. Mesajlar, iChat'ın özelliklerinin çoğunu miras alırken, Apple'nin iOS için mesajlaşma servisini de olan FaceTime entegrasyonu olarak iMessage'ye da destek getiriyor.

İlgili Haberler