Keşif Dünyası, çocukları bilime davet ediyor

Keşif Dünyası, çocukları bilime davet ediyor

Henkel’in, çocukların içindeki dâhiyi keşfetmek üzere gerçekleştirdiği Keşif Dünyası projesi, tüm küçükleri ücretsiz bilim atölyelerine bekliyor.

Küçüklerin, Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin öğretmenleri eşliğinde deneyler gerçekleştirerek bilime ilk adımlarını attığı ve sürdürülebilirlik konusunda bilgiler aldığı laboratuvar çalışmaları, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Cemiyeti’nin Maslak kampüsünde bulunan merkezinde yapılıyor. Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödüllerinin Nitelikli Eğitim Kategorisi’nde, Altın Başarı Ödülü’ne layık görülen projeye katılan tüm çocuklar öğrenirken eğleniyor.

Keşif Dünyası, çocukları erken yaşta bilimle ilgilenmeye yönlendiriyor. Çocukların merak duygusunu ve soru sorma cesaretini geliştirmek, bu projenin temelini oluşturuyor. Keşif Dünyası’nda tüm çocuklar birer araştırmacı gibi deneyler gerçekleştiriyorlar. Üstelik deneylerde de araştırmalarını tamamen doğal malzemeler kullanarak yapıyorlar. Programın sonunda da mucit sertifikalarını alıyorlar. Ayrıca küçükler, sürdürülebilirlik için daha az tüketmenin, tekrar kullanmanın ve geri dönüştürmenin önemini de anlamış oluyorlar.

Keşif Dünyası, tüm okulların ve 8-10 yaş arası öğrencilerin katılımına açık. Darüşşafaka Maslak kampüsündeki Keşif Dünyası bilim atölyeleri; pazartesi (11.00-12.30 saatleri arası), salı (11.00-12.30 / 13.00-14.30 saatleri arası) ve çarşamba (11.00-12.30 saatleri arası) günleri gerçekleştiriliyor. Tüm okullar, Keşif Dünyası bilim atölyelerine [email protected] adresinden randevu alarak öğrencileri ile ücretsiz şekilde katılabiliyor. Öte yandan yine aynı adresten randevu alarak siz de herhangi bir ücret ödemeden çocuğunuzun bu atölyelerde yer almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca öğretmeninize bilgi vererek, okulunuzun da Keşif Dünyası’ndan yararlanmasına öncülük edebilirsiniz.