Kişisel verilerinizle ilgili önemli gelişme! Artık adresiniz ve telefon numaranız...

Kişisel verilerinizle ilgili önemli gelişme! Artık adresiniz ve telefon numaranız...

Kişisel veriler herkesin özenle korumaya çalıştığı ve kimsenin erişmesini istemediği özel bilgilerdir. İşte Google, oldukça önemli kişisel verilerle ilgili kritik bir karar aldı.

İnternet aleminde kişisel güvenlik ve gizlilik eskisinden de önemli hale gelmiş durumda. Buna bağlı olarak 9to5Google'ın aktardığına göre Google, insanların adreslerini, telefon numaralarını ve diğer kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerini içeren arama sonuçlarını kaldırmayı kolaylaştıran bir araç yayınlayacak.

ak-ggl-220922.webp

ARAMA SONUÇLARININ KONTROLÜ

Google ilk olarak Mayıs ayında I/O 2022'de "sizinle ilgili sonuçlar" özelliğini ortaya çıkarmıştı. Bunu "kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizin Arama sonuçlarında bulunup bulunamayacağını kolayca kontrol etmenize yardımcı olmanın" bir yolu olarak tanımlamıştı.

"SONUCU KALDIR" SEÇENEĞİ GELİYOR

Telefon numaranız, ev adresiniz ya da e-postanız ile ilgili bir sonuç gördüğünüz takdirde sağ üstteki üç noktalı menüyü tıklayabilirsiniz. Bu, olağan "Bu sonuç hakkında" panelini açacak, ancak şimdi ekranın alt kısmında yeni bir "Sonucu kaldır" seçeneği de içerecek. Ardından, Google uygulamasındaki "Hakkınızda sonuçlar" adlı yeni bir menü öğesinde, sağ üstteki kullanıcı profilinize dokunarak isteği izleyebilirsiniz. Ardından, "Tüm istekler", "Devam ediyor" ve "Onaylandı" filtreleri aracılığıyla isteklerin ilerlemesini izleyebilirsiniz.

chrome-gets-dev-tool-to-help-make-websites-more-appealing-fo-wp6y-620.webp

KİŞİSEL GÜVENLİK ÖN PLANA ÇIKARILIYOR

Aynı sayfa, "Bu sonucu neden kaldırmak istiyorsunuz" adımıyla yeni bir istekte bulunmanıza da olanak tanıyacak. Buradaki seçenekler arasında "Kişisel iletişim bilgilerimi gösteriyor", "Bana zarar vermek amacıyla girdiğim kişiyi gösteriyor", "Diğer kişisel bilgileri gösteriyor", "Yasadışı bilgiler içeriyor" ve "Güncel değil." seçenekleri yer alacak.

enter-a-phone-number-to-let-google-verify-your-ide.webp