SIM kart tarih oluyor!

SIM kart tarih oluyor!

Mobil iletişimde fiziksel SIM karta gerek duyulmayan eSIM teknolojisi için Türkiye de çalışmalara başladığını duyurdu.

Cep telefonlarıyla iletişimin olmazsa olmazı olan SIM kartlara artık gerek olmayacak. Türkiye'nin de çalışmalarına başladığını duyurduğu yeni dönemde, SIM kartlar tamamen tarihe karışacak. Standart, mini, micro, nano SIM kartların ardından mobil hücresel bağlantıda eSIM'e geçiliyor.

İlk olarak hücresel bağlantı destekli akıllı saatlerde kullanılan ve ardından Apple'ın geçen yıl pazara sunduğu iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ile akıllı telefonlara da yerleşen eSIM teknolojisi için Türkiye de çalışmalara başladı.

"Embedded SIM" (gömülü SIM) teknolojisiyle birlikte mobil abonelerin cihazlarında fiziksel SIM kart bulunmasına gerek kalmayacak. Türkiye'de bu alanda yapılan çalışmaların müjdesini ise bugün bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan verdi.

'YAKINDA SUNULMAYA BAŞLANACAK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, cihazların içine gömülü halde gelen SIM kartlarının uzaktan müdahale yöntemiyle kontrol edilerek abonelik yönetiminin yapılabilmesine olanak tanıyan eSIM teknolojisinin yakında tüm dünyada ve Türkiye'de sunulmaya başlanacağını duyurdu.

HANGİ ÜLKELERDE VAR?

Şu anda dünya genelinde eSIM desteği veren 24 ülkeden 46 operatör bulunuyor. Bu teknoloji şu anda ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Almanya, İspanya başta olmak üzere Norveç, Polonya, Katar, İsveç, Tayvan, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde yer alıyor.