Sonunda Türkiye'de de satışa sunuldu! Bu elektrikli otomobilin fiyatı sadece 92 bin TL

Sonunda Türkiye'de de satışa sunuldu! Bu elektrikli otomobilin fiyatı sadece 92 bin TL

Artan akaryakıt fiyatlarının ardından sıfır otomobil alacak olanların imdadına yetişen bir model ortaya çıktı. İşte karşınızda tamamen elektrikli olan o model ve özellikleri…

Sıfır otomobil fiyatları ve ikinci el araç fiyatlarında can sıkıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle çip kriziyle birlikte baş gösteren tedarik sorunu otomotiv sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Son günlerde artan benzin, motorin ve LPG fiyatlarının ardından otomobil satışları da neredeyse durma noktasına geldi diyebiliriz.

2021 yılının Aralık ayından itibaren yükselişe geçen sıfır otomobil fiyatlarına bir de akaryakıt zamları eklenince piyasada beklenmeyen gelişmeler yaşanıyor.

Bu haberimizde ise otomobil alacak olanları bir nebze olsun rahatlatacak bir modeli sizler için araştırdık.

Türkiye’de de satışa sunulan Yuki Hector vergiler dahil 92 bin TL’ye satılıyor. Yani basit bir kıyaslama ile Tofaş Şahin fiyatına satıldığını söyleyebiliriz.

Peki bu kadar ucuza satılan bir elektrikli otomobil bizlere ne gibi özellikler sunuyor. Dilerseniz biraz Yuki Hector’un özelliklerinden bahsedelim.

Oldukça kompakt bir yapıda olan Yuki Hector, sınıfındaki rakipleri gibi 3 kişi taşıma kapasitesine sahip. Ön tarafa 1, arka tarafa ise 2 kişi rahat bir şekilde oturabiliyor.

Lityum iyon piller yerine bildiğimiz jel akülerle desteklenen otomobilde 60V / 58AH kapasiteli 5 adet akü bulunuyor.

Aracın ağırlığı ise batarya hariç 317 kg. Elbette işin içerisine batarya girdiğinde bu oran biraz daha artıyor.

yuki-hector.png

Yuki Hector, maksimum saatte 32km hıza ulaşabiliyor. Bu hızın bahse konu model için tatminkar olduğunu söyleyebiliriz.

60 km’lik menzile sahip olan otomobilde, dijital gösterge, led aydınlatmalar, ısıtma soğutma, silecek, geri görüş kamerası gibi ekstralar da mevcut.

Tabi ki şunu da unutmamak gerekiyor. Otomobilin menzili, hava şartlarına ve taşıdığı yüke göre farklılık gösterebilir.