Stalkçılar dikkat! Instagram'ın yeni özelliği sızdı!

Stalkçılar dikkat! Instagram'ın yeni özelliği sızdı!

Dev sosyal medya platformu Instagram’dan herkesi şaşırtan bir karar geldi.

Dev sosyal medya platformu Instagram kullanıcılarının hayalini kurduğu özellik sonunda gerçek oluyor. Kullanıcılar, Instagram profiline bakanlar bir diğer ismiyle stalk yapanları çok merak ediyordu.

Instagram’ın  bu özelliğini merak edenler için detayları araştırdık. Sızdırılan ilk bilgilere göre sosyal medya devi çok yakında bu özelliği ekleyebilir. ABD merkezli bir rapora göre Facebook bu özellik için nabız yokluyor.

Yeni gelecek olan güncelleme ile "Profilimi Gezenler" şeklinde bir sekme açılacak. Bu sekmeye tıkladığınızda gün içerisinde profilinize kimlerin baktığını görebileceksiniz. 

Elbette Facebook bu özelliği ücretsiz olarak sunmayı düşünmüyor. Profilimi Gezenler özelliğinin aylık abonelik bazında belli bir ücrete tabi olacağı da bir diğer iddialar arasında. Bu özelliği kullanabilmek için Instagram'da aylık abonelik başlatmanız gerekecek. Aboneliğiniz süresince profilinize bakan herkesi görebileceksiniz. Ayrıca sizin bu özelliği kullandığınızı profiline bakanlar bilmeyecek.

Yani profilinizde bu özelliğe abone olduğunuza ilişkin bir ibare bulunmayacak. Bu özellik ilk etapta kulağa hoş gelebilir. Fakat ücretli olması ve bu ücretin her ay alınacak olması kullanıcıları düşündürecek.

Facebook bu özelliği kullanıma sunmadan önce belli bölgelerde beta çalışmaları yapacak.  Bu çalışmaların temel amacı ise kullanıcıların yeni özelliğe vereceği tepki. Facebook bir yandan Instagram üzerinden yeni para kazanma yolları üretirken, bir yandan da mevcut kullanıcı kitlesini kaybetmek istemiyor. 

Yalnız bu özellikk ile ilgili ortaya atılan sadece bir iddiadan ibaret. Bakalım Instagram yeni güncellemeyle birlikte bu özelliği getirecek mi?