Telefondaki bu uygulamaları hemen silin!

Telefondaki bu uygulamaları hemen silin!

Akıllı telefonlarda bulunan birçok uygulama sanılanın aksine cihazınıza büyük zarar veriyor. O yüzden bu uygulamaları bir an önce silmenizde fayda var.

Akıllı telefonlara yüklenen mobil uygulamalar kimi zaman büyük tehlikeleri de beraberinde getirebilir. Eğer telefonunuzun sağlığına ve verilerinizin güvenliğine önem veriyorsanız belirli uygulama kategorilerini yüklerken iki kez düşünmelisiniz ve hatta bu uygulamalardan kaçınmalısınız.

ekran-goruntusu-2023-11-21-224234.png

VERİ GÜVENLİĞİ BAŞINIZI AĞRITABİLİR

Birçok insan veri güvenliğini pek ciddiye almıyor desek yeridir. Yakın bir zamanda kişisel verilerimiz konusunda büyük endişeler yaşayabiliriz ve giderek daha çok insanın bu konuda başı ağrıyabilir. Öte yandan kötü amaçlı mobil uygulamaların telefonunuzun sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu unutmamak gerekir.

ekran-goruntusu-2023-11-21-224237.png

RAM YÜKSELMEK İÇİN BUNLARI YAPMAYIN

Telefon uygulamaları, donanımınızın en önemli bileşenlerinden biri olan RAM bellek sayesinde arka planda çalışır. Ayrıca mobil cihazınızın pilinden de çok fazla enerji tüketir. Özellikle daha hızlı ve sorunsuz kullanım yoluyla RAM belleğini koruyan uygulamalar, ekran kapalıyken bile telefonunuzun pilini tüketebilir.

Kısa süre içerisinde tükenen pilin uzun sürede şarj edilip deşarj edilmesi, ömrünün kısalmasına yol açabilir. Bu, telefonunuzu şarja takmadan daha az zaman harcayacağınız ve kısa süreliğine şarjda tutamayacağınız anlamına gelir. Android kullanıcısıysanız eğer, bu uygulamaları indirmek dışında mobil cihazınızdaki RAM kullanımını dengelemek adına telefonunuzun ayarlar kısmından ek seçeneklere ulaşabilirsiniz. Bu sayede üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymadan sorunu çözebilirsiniz.

ekran-goruntusu-2023-11-21-224240.png

TEMİZLİK UYGULAMALARI BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL

Bu tür temiz uygulamalar cihazınızı da riske atabilir. Gözünüzde, mobil cihazınızdaki ücretsiz depolama dosyaları kopyalanacak, böylece cihazınızın performansı artmış gibi görünecektir. Telefonunuzda bu tür hizmetler sağladığını iddia eden uygulamalar, cihazınızdan çıkarıldıktan sonra bile cihazınızı tam anlamıyla çöplüğe çevirebilir. 

Şimdi geldik bam teline... Maalesef ki, bütün üreticiler önceden yüklenmiş uygulamaların kaldırılmasına izin vermiyor. Bu amaçla bu uygulamalarda pasivasyon en verimli ve kolektif çözümlerden biridir. Ayarlar'a gidin ve uygulamalar sekmesini açın, kullanılamayan veya kaldırılamayan bir uygulamaya dokunun, Daha sonrasında ise aşağıdakileri yapın:

  • İzinler bölümündeki tüm izinleri devre dışı bırakın.
  • Depolama seçeneklerinde önce "Önbellek"e, ardından "Verileri Temizle"ye tıklayın.
  • Veri kullanımı bölümünde görünen Arka plan verileri ve Sınırsız veri kullanımı seçeneklerinin işaretini kaldırın.
  • Uygulama ayrıntıları ekranında Durdurmaya Zorla'yı seçin ve uygulamayı devre dışı olarak işaretleyin.

Bu adımlardan sonra uygulamalar pasif hale gelecek ve diğer seçenekleri hafızadan kaldırabileceksiniz. Bu, cihazınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam etmenizi sağlar.

ekran-goruntusu-2023-11-21-224243.png

SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI TELEFONUNUZU DOĞRUDAN TEHDİT EDİYOR

 

Cihazınız ne kadar kaliteli olursa olsun Facebook ve Messenger gibi bazı uygulamalar bir süre sonrasında istenmeyen yan etkiler ortaya çıkaracaktır. Arka plan dosyaları GB GB birikiyor ve performansı ciddi olarak etkilemeye başlıyor. Bu uygulamaların yanı sıra Facebook Lite, Messenger Lite vb. seçenekleri de tercih edebilirsiniz.

Eğer uygulamanızın Lite sürümü yoksa internet tarayıcınızdan kullanabilirsiniz. Tarayıcınızı desteklemeyen bir uygulama kullanıyorsanız Dosyaları Temizleme bölümünün İndirilen Uygulamalar bölümündeki adımları takip ederek ana uygulamanın verilerini de temizleyebilirsiniz.

ekran-goruntusu-2023-11-21-224243-001.png

SES VE GÖRÜNTÜ UYGULAMALARINA DİKKAT

 

Cihazınızda depolanan bazı video ve fotoğrafların farklı uzantılarla açılması için Android'in yerleşik servisleri yeterli olmayabilir. Ayrıca Google Play Müzik ile diğer müzik çalarlar size istediğiniz her şeyi veremez. Bu nedenle kullanıcılar, dosyaları görüntülemek ve bunları da .mkv gibi ek uzantılarla açmak için üçüncü taraf uygulamaları kullanmayı düşünmelidir.

GOM ve VLC gibi oyuncular, hazırladıkları uygulamalarıyla Android'i dünya çapında ünlü hale getirdi. Alternatif olarak Facebook ve Snapchat uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Örneğin, telefonunuzun sesi istediğiniz gibi çıkmıyorsa, bazı uygulamalar telefonunuzun istediğiniz gibi ses çıkarmamasına neden oluyordur. Yazılım adına cihazınızın ses performansını artırabilirsiniz ancak bu tür uygulamalar ne yazık ki cihazınıza kalıcı zararlar verebilir.

ekran-goruntusu-2023-11-21-224245.png

FOTOĞRAF VE VİDEO DÜZENLEYİCİLER

 

Adını bilmediğiniz uygulama geliştiricilerine güvenmeyin. Bunların yerine, galerilerinin orijinalliğini kontrol etmek için bu uygulamaların yaratıcılarını kontrol edin. Fotoğraf düzenleme uygulamaları saygın şirketlerin sunması gerekir. Ayrıca, öncelikle yorumları ve geri bildirimleri dikkatli okumadan indirmeyin. Pek çok popüler şirketin zaten harika fotoğraf düzenleme uygulamaları bulunmaktadır. Fotoğraflarınıza filtre uyguluyorsanız, bunları kötü amaçlı yazılıma sahip olmayan kişilerle paylaşmayın.