Telefonunuzdan az ses geliyorsa bunları yapın!

Telefonunuzdan az ses geliyorsa bunları yapın!

Telefonunuzda ses sorunu varsa, konuşma yaptığınızda az ses geliyorsa, bunun çözümü için birçok yöntem var.

Akıllı telefon kullanımı hayatımızda birçok konuda kolaylık sağlarken bazen bizi çileden de çıkartabiliyor. Teknik arızalar veya ayarlardan kaynaklı kim sorunlar insana saç baş yoldurtuyor.

22.jpg

Bu sorunlardan biri de akıllı telefonlardaki ses problemi. Bazı telefonlarda ses sorunu oldukça sık karşımıza çıkabiliyor. 

maxresdefault.jpg

Karşı tarafın sesini alamama, düşük ses gibi kimi sorunlar iletişim kurmanıza engel olabiliyor.

600x338samsung-galaxy-s8-ve-s8-modellerinde-ses-kesilme-sorunu-basladi.jpg

Ancak bu sorunun birçok çözüm yolu var. İşte telefonda az gelen ses sorununu çözebilmek için yapılması gerekenler...

maxresdefault.jpg

TELEFONDAKİ SES SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

  • Eğer telefonunuzdan az ses geliyorsa öncelikli olarak telefonun hoparlör kısmını iyice temizlemenizi tavsiye ederiz. İnce uçlu bir iğne ya da sim iğnesi ile hoparlör kısımlarını iyice temizleyin.

6d14ca86359f85590680bdad893b24ab.jpg

  • Sorun düzelmediyse yapmanız gereken şey telefonun hoparlör kısımlarını içten temizlemek. Bunun için de telefon kasasını açmanız gerekiyor.

ekran-goruntusu-2022-10-20-164630.png

  • Donanım tarafında bir sorun yoksa o zaman yüklediğiniz bir uygulama ya da virüs yüzünden telefonunuzun sesi kısılmış olabilir.

samsung-galaxy-s8-akg-kulaklik-1-1000x562.jpg

  • Bu noktada yapılacak en sağlam şey telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmek. Lakin bunu yapmadan önce bir yedek almayı ihmal etmeyin. Aksi takdirde tüm verileriniz gidebilir.

telefon-ses-sorunu.webp

  • Eğer iPhone kullanıcısıysanız telefonun alt kısmındaki vidaları söküp ekranı kazadan ayırın ve hoparlör tarafını temizleyin. Çünkü iPhone modelleri Android cihazlara göre çok daha fazla toz alabiliyor.